26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C
  • Antalya20°C

CHİCAGO'NUN 'BULUT KAPISI'NİN BENZERİ NEW YORK'A KONULDU

New York'ta sergilenen “dev fasulye”nin benzeri aynı sanatçı tarafından 40 ton ağırlığındaki heykel, 5,7 metre yüksekliğinde yapıldı.

Chicago'nun 'Bulut Kapısı'nin benzeri New York'a konuldu

02 Şubat 2023 Perşembe 17:00

NEW YORK- Amerika Birleşik Devletleri'nin Illinois eyaletinde Chicago kentindeki Millenniumum Park içerisinde 2006 yılından beri sergilenen “dev fasulye” görünümlü 'Cloud Gate(Bulut Kapıs) adlı modern heykel yapı, turistler tarafından büyük ilgi görüyor.
Chicago'da insanlar için bir buluşma noktası olması üzerine tasarlanan eserin bir minyatürü New York'taki TriBeCa'da Leonard Caddesi 56 numarada yer alan gökdelenin tabanına yerleştirildi. New York'taki eser de aynı sanatçı tarafından 40 ton ağırlığındaki heykel, 5,7 metre yüksekliğinde yapıldı.

chicago,-bulut-kapisi,-fasulye.jpg
AYNI HİNTLİ SANATÇI YAPTI
2004-2006 yılları arasında yapılan 'Bulut Kapısı Heykeli' Mayıs 2006'da Millenniumum Park'a yerleştirilmişti. Hindistan kökenli İngiliz Sanatçı Anish Kapoor tarafından yapılan eser, TripAdvisor sitesi tarafından Amerika'nın en önemli 10 şehir sembolünden biri olarak seçildi. Chicago'daki heykel, geometrik yapısı ve saydamlığı ile her şeyi kendi üzerinde topluyor. Eser tamamen çelik olup 110 ton ağırlığında, 20 metre uzunluğunda, 10 metre yüksekliğinde, 12 metre genişliğindeki heykel, halk arasında 'The Bean’ (Fasulye) olarak da anılıyor.
chicago,-bulut-kapisi,-fasulye-001.jpg

Kaynak: ABDPost
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA