18 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C
  • Antalya25°C

CAPE TOWN TURİZMİ KURTARMAK İÇİN GÖZÜNÜ YOLCU GEMİLERİNE DİKTİ

Cape Town yönetimi, yolcu gemilerinin gelmesi ve hava yollarının COVID-19 sonrası turizmi teşvik etme planlarının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Cape Town turizmi kurtarmak için gözünü yolcu gemilerine dikti

18 Ağustos 2020 Salı 20:00

CAPE TOWN - Kruvaziyer gemilerinin bir an önce uluslararası seferlere başlamasını bekleyen Güney Afrika'nın en uç noktasındaki liman şehri Cape Town yönetimi, “Turizm şehrin ekonomisini kurtarma planının temel taşlarından biridir” diyor.
Ekonomik fırsatlar ve varlık yönetimi sorumlusu olarak belediye başkanlığında komite üyesi olan James Vos, bir web seminerinde, yolcu gemilerinin gelmesinin ve hava erişim stratejilerinin güncellenmesinin şehrin COVID-19 sonrası turizmi teşvik etme planlarının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.
mes Vos, Invest Cape Town çevrimiçi platformunda, COVID-19 salgınından önce, Cape Town limanının uluslararası yolcu gemileri için bir durak olarak popülerliğinin arttığını ve bunun turizm büyümesi için muazzam bir potansiyel sunduğunu bildirdi.

cape-town-turizmi-.jpg

GEMİLERİ  BEKLİYORLAR
2019/2020 kruvaziyer sezonunu oluşturan Kasım – Mart arasında 30 kruvaziyer gemisinin Cape Town'da 49 limana seferi yapacağı düşünülüyordu. Ancak bunların bir çoğu pandemi nedeniyle iptal edildi.
2020/2021 sezonu, Cape Town'da 67 limana ziyaret yapması beklenen 32 yolcu gemisiyle artan büyüme göstereceği umuluyor. Yaklaşık 2000 yolcu taşıyan bir yolcu gemisi, şehrin tahminlerine göre yerel ekonomiye günde R2m'ye kadar (96. 800 €) enjekte ediyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA