29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C
  • Antalya29°C

BURTİD, CİDDE TURİZM FUARI’NDA BURSA’YI TANITTI

BURTİD, Suudi Arabistan'da düzenlenen Cidde Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda Bursa'yı tanıttı.

BURTİD, Cidde Turizm Fuarı’nda Bursa’yı tanıttı

30 Ocak 2024 Salı 11:00

CİDDE - Bursa Turizm Yatırımcıları ve İş İnsanları Derneği Başkanı Doğan Sager, Suudi Arabastan’ın Cidde şehrinde gerçekleştirilen Cidde Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda Bursa’nın turizm destinasyonlarını tanıttı. Her yıl 30’ya yakın ülkeden 40 binden fazla ziyaretçinin katıldığı fuarda ikili görüşmeler gerçekleştiren BURTİD Başkanı Doğan Sager, Bursa’nın turizm potansiyelleri hakkında bilgiler verdi.

’nda-bursa’yi-tanitti.jpg

Cidde Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda, Suudi Arabistan merkezli havayolu şirketi yetkilisi Abubakr Khan Hakami, Alfaris Turizm Acentesi yetkilisi Khaled Saleh, ATTC Genel Müdürü AbdulAziz Khalaf ve daha pek çok Suudi turizm yetkilisiyle ikili görüşmeler gerçekleştiren BURTİD Başkanı Doğan Sager, Bursa’nın tarih, inanç, gastronomi, doğa, macera turizm potansiyellerini aktardı. Bursa’nın uzun yıllardır Arap coğrafyası için en uygun turizm destinasyonu olduğunu aktaran Suudi yetkilileri Bursa’ya davet eden Sager, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda turizme yönelik atılımları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın selamını da Suudi yetkililere aktaran Sager, şunları söyledi:
 

’nda-bursa’yi-tanitti-001.jpg

BURSA TURİZMİ SUUDİLERE TANITILDI

“Bursa; her zaman Arap turistler için en önemli destinasyonlardan birisi olmuştur. Bu noktada Suudi yetkililerin de Bursa’yı ayrı değerlendirdiklerini gözlemliyoruz. Son yıllarda turizmle ilgili atılımlarımız Suudi yetkililerin de dikkatini çekti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş öncülüğünde turizmde yaptığımız atılımların meyvesini bu yıl göreceğimizi umut ediyoruz. Bu kapsamda BURTİD olarak şehrimizi yurt içi ve yurt dışındaki her platformda tanıtmaya devam edeceğiz.

’nda-bursa’yi-tanitti-002.jpg

FLY NAS’TAN BURSA’YA İLGİ

Suudi Arabistan merkezli Fly Nas Havayolu şirketi yöneticileri ve yetkili acentası ile yaptığımız görüşmelerde Cidde-Bursa direkt uçuşların başlatılması yönünde olumlu bir izlenim aldık. Bu sürecin gerçekleşmesi hem Bursa’nın tanıtımına hem de turizm sektörümüzün gelişimine büyük imkanlar sağlayacaktır. Bursa’ya yurt dışından gelecek havayolu şirketlerinin yerel teşvik kapsamına alınması sürecimizi bu vesileyle bir kez daha yerel yöneticilerimize iletmek istiyoruz. Böylelikle Bursa’ya yurt dışından daha fazla uçak ve konaklamalı turistler gelecektir.

’nda-bursa’yi-tanitti-003.jpg

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA