13 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C
  • Antalya26°C

BİR SONRAKİ OTELİNİZ ÇORAK GEZEGENDE BÖYLE OLABİLİR

Günümüzde oteller ve havayolları söz konusu olduğunda sürdürülebilirlik konusundan kaçınmaları mümkün değildir.

Bir sonraki oteliniz çorak gezegende böyle olabilir

18 Mart 2023 Cumartesi 12:00

LONDRA- Seyahat endüstrisinin "yeşil" olabileceği fikri, geleceği düşünen birçok şüphecinin gözlerini açarak şaşırmasına neden oluyor. Ancak benzin yakan bir uçakta business class ile uçmak, tabiat anayı sevgi ile kucaklamak deildir. Her gün yeni havlu ve yatak çarşafı stoklamak için temizlik görevlisi de gelmiyor. Ancak günümüzde oteller ve havayolları söz konusu olduğunda sürdürülebilirlik konusundan kaçınmak mümkün değildir.

Yani iklim değişimi ve çevreyi korumazsak gelecek pek parlak görünmüyor. sektöründe WTTC'nin Otel Sürdürülebilirlik Temelleri programının önemli bir bileşeni, bir otel sahibi veya konuğun, konumu ne olursa olsun çevreye duyarlı olmasının ne kadar önemli olabileceğini gösteriyor.

otel-001.pngBU

KONUDA NE YAPıLıYOR?
Global Business Travel Association ve Transport & Environment tarafından yapılan bir araştırmaya göre Skift'in bildirdiğine göre , her 10 seyahat şirketinden yalnızca 1'i işlerinde sürdürülebilirliğe öncelik veriyor .

OTEL ZİNCİRLERİ KATILDI
Ancak Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, çarşafların yeniden kullanım programlarından toplum yararına değişen 12 kritere sahip Otel Sürdürülebilirlik Temelleri programının en son yinelemesini başlattı. Accor, Radisson Hotel Group (Amerika dışındaki Radisson'a bağlı otelleri kapsar) ve Melia Hotels International gibi otel şirketleri lansman grubunun bir parçası oldu.

Marriott International, Hilton, IHG Hotels & Resorts ve Four Seasons'ın CEO'ları, önümüzdeki birkaç on yılda karbon emisyonlarını önemli ölçüde - hatta tamamen - azaltmaya yönelik son çabalarının bir parçası olarak bu ayın başlarında Sustainable Hospitality Alliance'a imza attı.

WTTC'nin Otel Sürdürülebilirlik Temelleri programının önemli bir bileşeni, bir otel sahibi veya konuğun, konumu ne olursa olsun çevreye duyarlı olmasının ne kadar önemli olabileceğini gösteriyor.

"Herhangi bir küresel şema, sorunlar bağlama özgü olduğundan, bireysel ölçümlerde zorluklarla karşılaşır. Çevre konusunda, su İskoçya'da Mısır'dan farklı bir konudur. WTTC'de savunuculuk ve iletişimden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Virginia Messina, "Benzer şekilde, insanlar ve kültürel bağlamlar tüm dünyada farklıdır" dedi. "Bu nedenle, küresel olarak uygulanabilir kriterleri ve ölçümleri tanımlamak önemliydi."
 

BIR SONRAKI TATILINIZ IÇIN YEŞIL INCE AYARLAR

Bir konaklama sırasında çarşafların daha seyrek değiştirilmesi (yine de konuklar her zaman temiz havlu talep edebilir veya çarşafları daha sık değiştirtebilir) ve tek kullanımlık plastiklerin terk edilmesi gibi tavsiyelerin çoğu, otellerde hâlihazırda geçerli olan uygulamalardır.

Evet, evdeki banyonuz geçen kış kaldığınız o lüks otelden aldığınız mini şişelerdeki şampuan ve saç kremiyle şık görünebilir - ancak hacimli, yeniden doldurulabilir dağıtıcılar çevre için çok daha iyidir. Bu, orta ölçekli otellerde giderek daha yaygın hale geliyor, ancak Six Senses ve bazı Park Hyatt mülkleri gibi lüks markalar bile bunu yapıyor.

"Ekiplerimize gidip şu anda hepimizin yaptığı tek kullanımlık banyo ürünlerini kaldıracağımızı söylediğimde, 'Bunu lüks otellerde yapamazsınız' dediler" IHG CEO Keith Barr, geçen yıl New York Üniversitesi misafirperverlik konferansında düzenlenen bir yuvarlak masa toplantısında söyledi. "'Şey, bunu Six Senses'te yeniden yapacağız ve bu oteller için gecelik 5.000 dolar alacağız' diyorum."

Barr, IHG'nin kendi kendine empoze ettiği ve şirketin tüm yeni inşa edilen otellerinin 2030 yılına kadar çok düşük veya net sıfır karbon emisyonunda faaliyet göstermesini hedefleyen Journey to Tomorrow sürdürülebilirlik girişimine ek olarak, Sustainable Hospitality Alliance'a katılan CEO'lardan biridir. şirket ayrıca aynı tarihe kadar şirketin mevcut otellerinden kaynaklanan karbon emisyonlarında %46 azalma sağlamayı planlıyor.

Marriott, 2050 yılına kadar otellerinde net sıfıra geçme planını duyurdu ve Hilton ve Hyatt gibi tüm büyük markaların karbon emisyonlarını önemli ölçüde azaltmak için kendi planları var.


ADıM ADıM (YEŞIL) ADıM

Konuklar, plastik su şişelerini cam yerine cam şişelere bırakmaktan havlularınızı tekrar kullanmaya teşvik eden otellere kadar çevreci değişikliklerden bazılarını hemen fark edebilir. Ancak emlak sahipleri bazen yeşile dönmeye yönelik perde arkasındaki girişimlere karşı çıkıyor.

Bu girişimlerin çoğu, sürdürülebilirliğin bir otel sahibinin nakit arzında korkunç bir kayıp olmadığını göstermeyi amaçlıyor. Bunun yerine, adımlar halinde ilerleme kaydetmekle ilgilidir: Eski bir kazanı daha enerji verimli yoğuşmalı bir kazanla değiştirmeyi beklerken bir yıl güneş panelleri kurun.

Tesis bünyesindeki restoranınızı "tarladan sofraya" yapmak için bir sebze bahçesi yetiştirin ve belki de bu süreçte daha fazla para kazanırsınız. Buna karşılık, konuklar, mülayim otel restoranlarının eski günlerine kıyasla önemli ölçüde yüksek bir yemek deneyimi yaşarlar. Ne de olsa çatı katındaki arı barınağından bir tabak taze sebze veya balı Instagram hesabına koymayı kim sevmez ki?

Topluluğa geri vermek gibi diğer girişimler, çevredeki bir mahalleye daha iyi uyum sağlamak ve kalan konuklardan çok yerel halka daha fazla hitap eden barlara ve restoranlara güvenmek üzerine inşa edilmiş bir konsept olan yaşam tarzı otellerine yönelik artan talebe zaten uyuyor gibi görünüyor. üst katta.

Hepsini bir araya toplayın ve gelecekteki otel konaklamaları kesinlikle çevredeki dünyaya biraz daha dikkat edecek gibi görünüyor.

Messina, "Bu konuya giren bir tür mantıktı," dedi. “Daha küçük oyuncularla nasıl mücadele edebiliriz? En azından herkesi aynı seviyeye getirecek ve aynı zamanda tutarlılık ve uyum yaratacak bir şeyi nasıl bulabiliriz?

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA