19 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C
  • Antalya21°C

BALIKÇI OLTASI KURBANI CARETTA CARETTA TEDAVİ EDİLDİ

DEKAFOK Başkanı Seher Akyol: Sahada yaptığımız bilinçlendirme çalışmalarının etkisini göstermeye başladı

Balıkçı oltası kurbanı caretta caretta tedavi edildi

16 Şubat 2024 Cuma 19:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Antalya'nın Manavgat ilçesinde balıkçı oltası ile ağzı parçalanan caretta caretta türü deniz kaplumbağasının ağzına çakılan olta çıkarıldı.
Manavgat'ta Deniz Kaplumbağaları, Akdeniz Fokları ve Kum Zambaklarını Koruma (DEKAFOK) Kıyı Koruma Derneği Başkanı Seher Akyol, Sahada yaptıkları bilinçlendirme çalışmalarının etkisini göstermeye başladığını söyledi.

caretta-caretta--021.jpg
caretta-caretta--019.jpgcaretta-caretta--023.jpgcaretta-caretta--020.jpg

Başkan Seher Akyol şunları anlattı: 'Sürekli olarak bilgilendirdiğimiz duyarlı balıkçılarımızın anında ihbarı sayesinde hızlı müdahalede bulunduğumuz Caretta Caretta'nın yaşama tutunmasını sağladık.Ağzına olta kancası takılması sonucu tüm ağız bölgesi parçalanan Caretta'ya, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekibi ile çalıştırdığımız Apollon Veteriner Kliniği Nde müdahale edildi. Röntgeni çekilen ve ağzında yoğun kanama olan Caretta, lokal anestezi yöntemiyle uyuşturulduktan sonra ağzındaki yaralanmaya sebep olan kesikler 2.5 saatlik operasyonla tedavi edildi. Tedavisi veteriner hekim Mehmet Yüksel tarafından tamamlanan Caretta'yı DKMP ekipleri eşliğinde bir daha sadece yuvarlamak için sahile çıkması temennisiyle yaşam alanı olan denizlere sağlıklı şekilde gönderdik.'

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA