20 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

AYNI TİP OTEL; TURİZMİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİN ÖNÜNDE EN BÜYÜK ENGEL

Ekolog Prof. Dr. Horst Bohmert Ottmann, Antalya da aynı tip otel yapımı, turizmi çeşitlendirmek de en büyük engel olduğunu söyledi.

Aynı tip otel; turizmin çeşitlendirilmesinin önünde en büyük engel

24 Mart 2022 Perşembe 14:40

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT / ANTALYA -
Alman spor ve eko turizmi uzmanı emekli öğretim üyesi Ekolog Prof. Dr. Horst Bohmert Ottmann, Antalya da aynı tip otel yapımı, turizmi çeşitlendirmek de en büyük engel olduğunu söyledi. Ottmann “Müşteriye otel satılırken kumsalı ve plajı sıfır diye satılmış. Ancak otele gelen Alman ve Avrupalı turist otelden denize plaja araçlarla taşındığını görünce şaşkınlık geçiriyod”dedi.

Side'de 17 yıldır yerleşik yaşayan 80 yaşındaki emekli akademisyen Prof.Dr. Horst Böhmert Ottmann," Antalya'nın tek tip anlayışına bağlı konaklama yapımında 422 beş yıldızlı otel ile 680 bin yatak kapasitesine ulaşmış durumda. Fakat otel yapımları Gazipaşa'dan Kaş' a kadar hep aynı konsept deniz , kum ve güneş turizmihe yönelik.25 yıl öncede aynısı devam ediyor. Bu da turizmin çeşitlendirilmesi, yılın 12 ayı turizmin Antalya da yayılmasına engel oluyor. Her şey dahil sistemi maalesef Antalya da Alman , Avrupalı ,İskandinav turist konseptinden ziyade Rus, Baltık, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT),Ukrayna ve Balkan ülkelerine daha uygun."dedi.

Antalya da turizm çeşitlenmeden turizmin yılın 12 ayına yayılmasının imkansız olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Horst Bohmert Ottmann, "Bir Alman bir Avrupalı turist bir önce Kemer'e, Manavgat'a,Alanya,Side'ye yada Belek'te tatile geliyor. Bir sene önce tatil yaptığı otelden deniz gözükmüyor. Nedeni ise tatil yaptığı otelin önüne yeni beş yıldızlı otel yapılmış.Almanyada yada her hangi bir Avrupa ülkesinin belediyesi "Belediyelerin Turizm Masa'sından onay almadan yeni bir otel yapımına onay alamaz.Türk dostlarım; buna bak fala otelci bu sene şu kadar turist ağırlamış,bundan da şu kadar para kazanmış söylentisi göre bakkal dükkanı gibi yada restoran açar gibi aynı tip aynı konsepte otel açılıyor diye serzenişte bulunuyor" ifadesinde bulundu.

Aynı tip otel yapımına bağlı Avrupalı ve Alman turistlere otel konaklama satımında hayal kırıklığına neden olabileceğinin altını çizen Ottmann şu bilgileri verdi:
"Deniz kenarına sıfır otel yerinde 20 yıl önce aynı bantta bir blok otel varken bu gün beş blok olmuş . Müşteriye satılırken kumsalı ve plajı sıfır diye satılmış. Otele gelen Alman ve Avrupalı turist otelden denize plaja araçlarla taşındığını görünce şaşkınlık geçiriyor.Böyle bir durumu belki bir Rus turist, bir Ukraynalı, bir Polonyalı kabul edebilir ama; bir Alman, bir Hollandalı ,bir Belçikalı, bir İngiliz, bir Norveçli,bir İsveçli ve Danimarkalı turiste kabul ettirmesiniz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA