17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C
  • Antalya18°C

ARABİSTAN’DA TURİSTİK VİZE İLE UMRE YAPILABİLECEK

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, uygulamaya başladıkları “turist vizesi” ile Umre ziyaretinin yapılabileceğini ve Schengen vizesi mecburiyetinin olmayacağını bildirdi.

Arabistan’da turistik vize ile Umre yapılabilecek

14 Aralık 2022 Çarşamba 10:54

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL -
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, uygulamaya başladıkları “turist vizesi” ile Umre ziyaretinin yapılabileceğini ve Schengen vizesi mecburiyetinin olmayacağını belirterek Hac-Umre ziyaretinde Türk pazarı için devrim niteliğinde bir karar açıkladı.

suudi-arabistan,-nebil-celebi.jpg

NEBİL ÇELEBİ, SUUDİ BAKAN İLE GÖRÜŞTÜ

Suudi Arabistan’ı turizme açmak için İstanbul Mandalin Bosphorus Hotel'de düzenlenen “Türkiye Rodashow” etkinliğinde Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, Hilal Turizm’in sahibi ve Uçak Bileti Satan Seyahat Acenteleri Derneği- UBSAD Başkanı Nebil Çelebi ile yaptığı sohbette “Shengen vizesi sahibi Türk vatandaşlarına giriş kapılarında vize verilirken, bundan sonra isteyen her Türk vatandaşı Shengen vizesi olmadan online müracaat ederek e vize alabilecek” dedi.

suudi-arabistan-004.jpg

UMRE ZİYARETİ TÜM ACENTELERE AÇILDI
Suudi Arabistan'ın turizm adına aldığı bu devrim niteliğindeki kararlar sonucu Türkiye'de bulunan tüm acenteler Diyanet İşleri'nin dışında kalarak turistik vize ile misafirlerinİ Sudi Arabista'ın tarihi ve turistki yerlerin ziyaret ettirirken,  "umre" ziyareti yaptırma imkanına kavuşmuş oldular.
Suudi Arabistan'ın “Türkiye Rodashow” programına katılan acenteler, Türktiye ile Suudi Arabistan arasındaki bu yumuşama ve kapıların turizme açılmasını olumlu bir hareket olarak karşılarken "Çok yakında Suudi Arabistan'a Türk vatandaşlarının vizesiz seyahati mümkün olabilir" dediler.

suudi-arabistan,-nebil-celebi-001.jpg

TURİSTİK VİZE YARI FİYATINA
Turistik vize fiyatı umre vizesine yarı fiyatına mal edilirken, umre vizesi ile gidenler ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığına 60 dolar hizmet bedeli ödüyordu.

suudi-arabistan,-nebil-celebi-002.jpg
suudi-arabistan,-nebil-celebi-004.jpg
TURİSTİK CHARTER  UÇAK SEFERLERİ YAPILACAK

Nebil Çelebi “Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı’ndan charter seferleriyle turistik uçuşlar için talepte bulundum. Freebird hava yolları olarak 8 seneden beri Arabistan’a hac ve ümre charter seferlerinin yanı sıra bundan sonra da turistik uçuşlar yapabileceğiz” dedi.

suudi-arabistan,-nebil-celebi-003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA