28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C
  • Antalya19°C

ANTALYA'DA SEZON BAŞLADI, OTELLERİN DOLULUKLARI YÜZDE 15

Manavgat Side Apart Otelleri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten : Alman, Polonyalı, Belarus, Ukraynalı yerli ve Avusturyalı turistlerle açtık. 500 yataklı otellerde otel doluluk oranının yüzde 15 seviyesindedir.

Antalya'da sezon başladı, otellerin dolulukları yüzde 15

02 Mayıs 2021 Pazar 16:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
300 bin yatak kapasiteli Antalya Manavgat'ta grup otellerden bazıları 1 Mayıs itibari ile turizm sezonunu açtığı belirtildi. Manavgat Side Apart Otelleri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, Manavgat'ın Kızılağaç, Çolaklı, Evrenseki, Ilıca- Kumköy, Titreyengöl-Sorgun, Gündoğdu ve Side turizm bölgelerinde grup otellerden düşük düzeyde olsa Alman, Polonyalı, Belarus, Ukraynalı yerli ve Avusturyalı turistlerle açtı. 500 yataklı otellerde otel doluluk oranının yüzde 15 seviyesinde olduğunu söyledi.

antalyada-sezon-basladi.JPG2020-2021 yılı ilk 5 ayında Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında her yıl 5-5,5 milyon turist ağırlayan Side-Manavgat destinasyonunda Alman, Orta Avrupa ve Kuzey Avrupa turist kaybı yüzde 89 oranında olduğunu vurgulayan Mehmet Çelikten şunları anlattı: ''Bölge turizmini başta bölge otelleri ve turizmden 52 kalem iş kolunun yüzünün gülmesi tamamen Alman turistlere bağlı. 80 milyonluk Almanya'da halkın yüzde 45 düzenli olarak dünyanın farklı ülkelerinde tatil yapıyor. Bir kuyumcu, bir gümüşçü, butik, tekstil, deri ve deri mamülleri ve halıcıların yüzünü yaptığı alışverişlerle Alman turistler güldürebilir.?. Bir Alman turistin yaptığı alışverişi bir İngiliz, bir Hollandalı, bir Avusturyalı , bir Fransız, bir İtalyan turist yapamaz. Avrupa'nın ekonomide ki lokomotifi Almanlar olduğu için Antalya turizminin 40 yıldır Alman turist ağırlama geleneğini diplomatik temaslarla devam ettirmeli ve bir Rus, bir Polonya, bir Ukrayna, bir moldova, bir Belarus ve Baltık ülkeleri turizmine feda edilmemeli. Birde bölgemiz için Kuzey Avrupa ülkeleri Danimarka, Finlandiya, Norveç ile İsveç ile dünyada sigorta ve bankacılık sektörünün özel koruma kalkanında bulunan İsviçreli turistleri bundan 10 yıl önce olduğu gibi bölgemize yeniden çekmeliyiz. Son üç yıldır tepetaklak olan Alman ve Kuzey Avrupalı kaybımızın önüne ancak yeniden Avrupa Birliği(AB)'nin evrensel değer normları ile buluşmadan geçer.''

antalyada-sezon-basladi-002.JPGRAFTİNG YAPMAYA GELEN HİÇ OLMADI

Manavgat Beşkonak Karabük Köprülü Kanyon Su Sporları Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, 17 günlük tam kapanmada 17 kilometrelik rafting ve kano su sporları yapmaya gelen yerli ve yabancı turistin yüzde 1 bile olmadığını söyledi. Raftingcilerin son 30 yıl içinde en çok zorluk çektiği yılın 2020 yılı olduğunu belirten ARMAĞAN, 2021'de de umutlarını haziran ve temmuz aylarına bağladıklarını bu aylarda da rafting yapmaya gelen olmazsa, 41 rafting işletmecisinin kara kara düşündüğü bir sezon olacağını sözlerine ekledi.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA