28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C
  • Antalya19°C

ANTALYA TURİZMİ, TARIMI VE SANAYİSİYLE GÖZ DOLDURUYOR

Vali Yazıcı; “Gün geçtikçe gelişen ve büyüyen sanayisiyle Antalya, Akdeniz’in ve ülkemizin en önemli üretim üslerinden biri olmuştur.

Antalya turizmi, tarımı ve sanayisiyle göz dolduruyor

10 Eylül 2022 Cumartesi 20:49

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren POLKAR Su Parkı ve Su Kaydırakları firmasını ziyaret etti. Ziyarette firma yetkililerinden bilgi alan Vali Yazıcı; “Antalya’mız turizmiyle, tarımıyla ve sanayisiyle göz dolduran bir şehir.” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde 1976 yılından bu yana su kaydırakları, dalga havuzu, su parkı projeleri üzerine faaliyet gösteren POLKAR Su Parkı ve Su Kaydırakları firmasını ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, firma yetkilisi Baran Özsavaş’tan üretim faaliyetleri ve ürün yelpazesi hakkında bilgi aldı

polkar,-su-parki-ve-su-kaydiraklari.jpgpolkar,-su-parki-ve-su-kaydiraklari-.jpgAntalya, Akdeniz’in En Önemli Üretim Üslerinden Biri
Antalya turizm ve tarımla öne çıkmasının yanında sanayide de önemli işlere imza atan bir şehir olduğunu aktaran Vali Yazıcı; “Gün geçtikçe gelişen ve büyüyen sanayisiyle Antalya, Akdeniz’in ve ülkemizin en önemli üretim üslerinden biri olmuştur. Özellikle son yıllarda Organize Sanayi Bölgemizde büyük ve küçük ölçekli olmak üzere üretim yapan ve alanında söz sahibi birçok firmamız var. Bölgedeki firmalar, şehrimizin önemli bir üretim şehri olmasına büyük katkı sunuyor. Firmalarımız başarılı çalışmalarıyla zamanla sınırları aşarak dünya çapında markalar haline geldi. Günümüze geldiğimizde ise sanayimizde özellikle şehrimiz için ön plana çıkan turizm ve tarımda kullanılacak sanayi ürünlerinden tutun da farklı birçok üründe dünya markası sanayi kuruluşlarına rastlamaktayız. Bölgemizdeki birçok firmayı ziyaret ettiğimizde modern üretim tesisleri, nitelikli insan kaynakları ve üretim olanaklarıyla dünyanın birçok farklı bölgesine ihracat yapan, fark yaratan ve sektörlerine yön veren firmalar olduğunu görmekteyiz. Bu firmalar ülke ve şehir ekonomimize yaptıkları ihracatlar ile büyük katkılar sunuyor. İnşallah bu firmalarımızın sayısını arttırarak hem Antalya’mıza hem de ülkemize katkı sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


Alanımızdaki Yenilik Ve Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz
Ziyarette yaklaşık 10 bin metrekare açık 7 bin metrekare kapalı alanda üretim yaptıklarını aktaran firma sahibi Baran Özsavaş, bu yıl İspanya ve Tunus olmak üzere iki ülkeye ihracat yaptıklarının bilgisini paylaştı. Üretim yelpazesinde su kaydıraklarının yanı sıra fiberglas havuzlar, tüp geçitler, taş görünümlü köprüler, kiremit görünümlü kuleler, bakır, şeffaf ve seramik görünümlü kubbeler ve kuleler, yağmur olukları, dubalar, depolar, kayıklar, sürat ve paraşüt tekneleri, kamaralı tekneler, yatlar da bulunduğunu aktaran firma sahibi Baran Özsavaş; “Alanımızdaki yenilik ve gelişmeleri yakından izleyerek ülkemizin hizmetine en kısa zamanda vermeyi hedefliyoruz. POL-KAR olarak turizm tesislerinin ve su parklarının en önemli ihtiyacı olan servis ve bakım hizmetini de sunmaktayız.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA