19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C
  • Antalya15°C

ANTALYA, NİTELİKLİ ALMAN VE AVRUPALI TURİSTİN YÜZDE 50'SİNİ KAYBETTİ

Belboylar Dayanışma ,Yardımlaşma ve Birliktelik Platformu Başkanı Hasan Duman, 2019 yılına göre gelen Alman ve Avrupalı turist kaybının yüzde 45 seviyesinde olduğunu söyledi.

Antalya, nitelikli Alman ve Avrupalı turistin yüzde 50'sini kaybetti

27 Mayıs 2022 Cuma 09:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya Belboylar Dayanışma ,Yardımlaşma  ve Birliktelik Platformu Başkanı Hasan Duman, iki yıldır, pandemi kısıtlamaları nedeni ile zor günler geçiren turizm sektörünün 2022 yılının ilk 4 ayında  Antalya'ya havayolu ile gelen turist sayısı 2 milyona ulaştığını 2019 yılına  göre  gelen Alman ve Avrupalı turist  kaybının yüzde 45 seviyesinde olduğunu söyledi.

nitelikli-turist.jpgRusya Lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'ya saldırması sonrası Antalya'da oluşan Rus, Ukraynalı, Polonyalı, Belaruslu(Beyaz Rusya) ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülkeleri boşluğunun Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap asıllı ve İngiltere'de yaşayan Pakistan, Hindistan, Sri Lanka ve  Bangladeşli turistlerle giderilmeye çalışılmasının otel sahipleri, otel işletmecileri, turizm çalışanları ve turizmci esnafında hayal kırıklığı oluşturduğunu kaydetti. Bellboy Hasan Duman şöyle konuştu '' Türkiye'nin konaklamada en büyük turizm destinasyonu Manavgat-Side De  45 yıldır turizm portföyünü Alman, İskandinav Ve Avrupalı turist oluşturuyordu. Bu olgu pandemi öncesi 2019 yılına kadar devam etti. Maalesef , 1995 ile 2010 yılı arası Antalya'ya gelen kaliteli, nitelikli ve harcama potansiyeli turist zenginliğini pandemi ile birlikte kaybettik. Ne acıdır ki;bu boşluğu kısa sürede gidermezsek Antalya'nın 45 yıllık Alman ve Avrupalı turist  carlığı zenginliğini kaybederiz. 2013 yılında Manavgat-Side destinasyonunda tatil yapan turistin  yüzde 53 oranında  Alman, yüzde 8,5 oranında İngiliz, yüzde 4,5 oranında Hollanda, yüzde 3,5 oranında  İskandinav ve yüzde 3 oranında Belçika, Avusturya, Macaristan ve Lüksemburglu turistler ile yüzde 27 sini ise Ruslar ile Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülkeleri oluşturuyordu. Bu zincir halkası maalesef tamamen dağıldı. Umarım bu dağınıklık 2025 yılına kadar son bulur?'

nitelikli-turist-001.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA