16 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

"ANTALYA EKONOMİSİ " TURİZM" VE "TARIM" OLUŞTURUYOR"

Yerli tohumun ve üretimin önemine dikkat çeken Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Üretmiyorsanız, üretemiyorsanız her şey boş.” dedi.

"Antalya ekonomisi " turizm" ve "tarım" oluşturuyor"

28 Şubat 2022 Pazartesi 11:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 2016 yılında kurulan ve Aksu’da faaliyet gösteren A-Z Tohum firmasını ziyaret ederek tohum üreticiliği ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yerli tohumun ve üretimin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı; “Üretmiyorsanız, üretemiyorsanız her şey boş.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’da domates, biber, salatalık, kavun, karpuz ve patlıcan çeşitleri üzerine hem klasik hem de moleküler yöntemlerden yararlanarak ıslah çalışmaları yürüten A-Z Tohum’u ziyaret ederek firma sahibi Ali Uzun’dan bilgi aldı. Ziyarette konuşan firma sahibi Ali Uzun , 2016 yılında kurulduklarını, 15 dönümü kapalı olmak üzere toplam da 20 dönüm alanda yerli tohum üretimi yaptıklarını söyledi. Ayrıca A-Z Tohum firmasının Türkiye’nin 7 bölgesine ve 5 ülkeye ihracat gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı.

antalyavalisi-ersin-yazici,-001.jpgTurizm ve Tarım Antalya İçin Çok Önemli
Antalya ekonomisinden turizm ve tarımın en önemli iki sektör olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı; “Antalya her ne kadar turizmle ön plana çıksada tarımda da çok önemli bir şehir. Burada turizmde olduğu gibi çok profesyonel tarım ile ilgili de büyük firmalarımız var. Antalya turizmde olduğu gibi tarımda da öncü ve lider bir şehir. Türkiye’deki tarımın adeta lokomotifi konumunda. Bu başarının tesadüf olmadığını bölgedeki tarım üzerine çalışmalar yapan firmalarımızı ziyaret ettiğimizde daha iyi anlıyoruz. Tarımdaki bu tecrübemizi geliştirmek için daha çok çalışmaya daha çok Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vermeye devam edeceğiz. Turizmin ve tarımın daha da gelişmesi için tüm paydaşlarımızla ortak projeler ve çalışmalar düzenleyerek, şehrimizi hep birlikte daha ileriye taşıyacağız.” diye konuştu.

antalyavalisi-ersin-yazici,-002.jpgantalya-valisi-ersin-yazici,-005.jpgTarım Stratejik Bir Ürün
Pandemi döneminde iki yılı geride bıraktıklarını ve bu süreçte tarımın ve üretmenin ne denli önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını söyleyen Vali Yazıcı; “Pandemi bize şunu gösterdi. Üretmiyorsanız, üretemiyorsanız her şey boş. Antalya olarak bu süreçte üretimin aksamaması için elimizden geleni yaptık. Özellikle bu dönemde tarımın ne kadar stratejik bir sektör olduğunun daha iyi anlaşıldığını düşünüyorum. Bu sebeple üretim yapan, ülkemize değer katan herkesin yanındayız.” şeklinde konuştu.

antalyavalisi-ersin-yazici,-003.jpgantalyavalisi-ersin-yazici,-003.jpgZiyaretin sonunda Vali Yazıcı; “Ülke ve şehir ekonomisine katma değer sağlayan firmamızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA