19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C
  • Antalya19°C

ANTALYA 275 BİN TURİZM ÇALIŞANINI İSTİHDAM EDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, konaklama vergisinde bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Antalya 275 bin turizm çalışanını istihdam ediyor

13 Mayıs 2023 Cumartesi 11:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)  verilerine göre turizm sektöründe 275 bin turizm çalışanını bulunuyor. Bunun 125 bini  konaklamada Türkiye turizminin en büyük destinasyonu Manavgat istihdam ediyor."dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,   konaklama vergisinde bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

turizm-calisani-012.jpg

Antalya’nın bir taraftan turizmin başkenti, bir taraftan tarımın başkenti olduğunu vurgulayan Muhittin Böcek, Antalya’da turizmle tarımın elbette ayrılamaz bir parça olduğunu, Turizm varsa tarımın olduğunu, tarımda tabi ki turizmle var olduğunu belirtti. Başkan Böcek"Pandemi öncesi Türkiye turizminin başkenti Antalya'ya 16 milyon yabancı 11,5 milyon yerli turist tatile geliyordu. Geçen sene 13 milyon 440 bin yabancı turist geldi. 3 milyonla birinci  sırada Ruslar, 2. Milyon 850 bin ile Almanlar ve 1 milyon 250 bin ile İngiliz turistler oldu. 2023 yılının ilk 4 ayında Antalya'ya gelen turist sayısında birinciliği yeniden Almanlar Rusların elinden aldı. Antalya Büyükşehir olarak Antalya'da sezonda 26 milyona hizmet veriyoruz."dedi.

turizm-calisani-013.jpg
Antalya’ya bütün siyasilerin destek vermesinin mecburi olduğunu ifade eden Böcek, ‘’Antalya’yı hep birlikte biliriz, birlikte yönetiriz. Danışmanlarımızı seçerken onların liyakati ile ve deneyimlerine baktım. TÜROFED’n başkanı Osman Ayık da olmak üzere hem oda başkanlığı yapmış çok tecrübeli çalışma arkadaşlarımla Antalya’mıza hizmet etmeye çalışıyoruz’’ dedi.
Turizm sektörüne teşekkür etmek lazım
‘’Turizm sektörüne teşekkür etmek lazım’’ diyen Böcek, ‘’Pandemi sürecinde ilk ayağa kalkan sektörümüz turizmdir. SGK’dan aldığımız bilgilere göre bizim turizmde 275 bin çalışan işçi kardeşimiz var. Bu çalışanlar birçok sıkıntılar yaşadı. Bu süreçte yine en hızlı ayağa kalkan turizm sektörü oldu. Bu anlamda desteği olan herkese çok teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.
turizm-calisani-014.jpg
Antalya’ya bazı yatırımların yapıldığına dikkat çeken Muhittin Böcek, şunları söyledi:
‘’Antalya’ya bizden önce EXPO yapıldı. Çok pahalıya mal olan Expo’da şu anda bir şey yapılmıyor. EXPO’nun parasını belediye olarak bince 2 gelirle ödüyoruz. Serik Çandır’da stüdyolar yapıldı. Bir Amerikan filmi, bir de GORA filmi çekildi. Antalya’mıza öyle yatırımlar değil sürdürülebilir yatırımlar gerekli. Antalya’nın kültür sanat şehri olması lazım. Sağlık turizmini de yayacağız. Antalya’da  2000’e yakın sporla ilgili kamplar yapılıyor.  Antalya bir taraftan da gastronomi şehri olması lazım. Derneği kurdurduk, Geçen yıl ya festivali yaptık ve 800 bin kişi katıldı. Bunun yanında Yörük Türkmen Festivali düzenledik. 29 Türki Cumhuriyetinden vatandaşlar getirdik. Elimizden geldiğince bütün belediye başkanı arkadaşlarımızla turizm sektöründeki dostlarımızla Antalya’mızda birçok etkinlikler yapmalıyız.
Konaklama vergisi yeniden düzenlenmeli
Antalyaı Avrupa’da ilk sırada. Bir taraftan 46 milyar dolar turizm gelirinin olduğu söyleniyor. Bunun 20 milyar dolara yakını Antalya’mızdan. Geçen yıl 13 milyon 400 bin turist geldi. 10 milyon civarında yurdum insanı geldi. Antalya’nın 2 milyon 688 bin nüfusu var. Kısacası 25 milyona hep birlikte ev sahipliği yapıyoruz. Gelen misafirlerimize havası, suyu, alt yapısı her şey dahil olmak üzere 25 milyona hizmet ediyoruz. 2 milyon 688 bine göre de para alıyoruz. Düzenlenen 45 ayda 80 proje açılışında sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na dedim ki turizmle ilgili yeni hükümetimizde gözümüz turizmcilerin cebinde olmasın. Turizm geliştirmeyle ilgili desteklerin yapılması lazım Antalya’mız ülkemiz açısından  konaklama vergisinde bir düzenleme yapılması lazım. Yeni Hükümetin cebi turizmcilerin cebinde olmayacak, düzenleme yapacağız. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi de turizmle ilgilenen ilçe belediyelerine pay ayrılması lazım Biz Kundu ile ilgili turizm bakanımıza gittik Osman Ayık’da vardı Kundu’nun yollarını çözelim dedik. Bakan Turizm Bakanlığında para yok dedi. Biz havaalanından turist indiği an itibariyle bütün ören yerlerimiz dahil olmak üzere alt yapısıyla her şeyiyle ilgileneceğiz.’’

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA