26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C
  • Antalya20°C

AMAZON REÇETELİ İLAÇLAR İÇİN DİJİTAL ECZANEYİ BAŞLATTI

Amazon.com Inc., perakende web sitesinin ve insanların ilaç siparişi vermesine izin veren mobil uygulamasının bir bölümü olan Amazon Eczaneyi açıkladı.

Amazon reçeteli ilaçlar için dijital eczaneyi başlattı

17 Kasım 2020 Salı 20:00

CHICAGO - Amazon.com Inc. , reçeteyle satılan ilaçların satışına yönelik en büyük hamlesini, bir dijital eczane ve eczane zincirleri ve dağıtımcılarının hisseleri aracılığıyla şok dalgaları gönderen ABD Başbakanı üyelerine ödeme yapan indirimlerle açıkladı.

amazon-007.jpgE-ticaret devi Salı günü, perakende web sitesinin ve insanların ilaç siparişi vermesine izin veren mobil uygulamasının bir bölümü olan Amazon Eczaneyi açıkladı. Alışveriş yapanlar sağlık sigortalarını kullanarak ödeme yapabilirler. Sigortalarını kullanmayan asil üyeler, Amazon'un sitesinde veya yaklaşık 50.000 katılımcı eczanede jenerik ve markalı ilaçlarda indirimden yararlanabilir.

Amazon'un yeni teklifi, reçeteleri paketler halinde düzenlemesiyle tanınan çevrimiçi bir eczane olan PillPack'in 753 milyon dolarlık satın alınmasından iki yıldan fazla bir süre sonra geldi. Bu genişleme, Seattle merkezli e-ticaret şirketini , ABD'deki en büyük iki zincir olan eczane devleri CVS Health Corp. ve Walgreens Boots Alliance Inc. ile daha doğrudan rekabete sokuyor.

ABD borsaları açılmadan önce CVS hisseleri ticarette% 8.6 düştü. Walgreens Boots% 12'ye kadar düştü. Dijital bir reçete-ilaç platformu olan GoodRx Holdings% 17 düştü. İlaç dağıtıcısı Cardinal Health Inc.% 8,5, rakibi McKesson Corp. ise% 4,7 değer kaybetti.

Hareket aynı zamanda Amazon'un Walmart Inc. ve halihazırda reçeteli ilaçlar satan diğer büyük mağazalarla rekabet etmesine yardımcı oluyor .

Analistler uzun zamandır Amazon'un, şirketin dijital gayrimenkulünü ve lojistik becerisini ABD'deki verimsizlik ününe sahip kabaca 4 trilyon dolarlık bir sektöre taşıyabileceği iddiasıyla sağlık hizmetlerine daha derin dalmasını bekliyorlardı. Şirket, PillPack'i satın alarak ilaç perakendecilerini sarstı, ancak Amazon, çevrimiçi eczane başlangıcını tekliflerine entegre etmekte yavaş kaldı.

Salı günü yapılan duyuru, alışveriş yapanların reçeteli ilaçları doğrudan Amazon üzerinden sipariş edebilecekleri ilk kez. Önceden, PillPack'in web sitesine yönlendiriliyorlardı. Entegre bir eczane, bazıları düz ekran televizyonlar veya çorba tenekeleri sattıkları mağazalarda uzun süredir müşterilerin reçetelerini dolduran büyük büyük kutu ve market rakipleriyle karşılaştırıldığında Amazon'un tekliflerindeki birkaç boşluktan birini ortadan kaldırıyor.

İndirimler, sigortasız veya para biriktirmek isteyenler için ilaçlarını nakit ödeyenler için açık bir oyundur. Şeffaflık ve daha iyi anlaşmalara yönelik güçlü talep, GoodRx Holdings Inc. gibi indirim kartı programlarının yükselmesine yardımcı oldu. Amazon, hem sigorta kullanırken hem de sigortasız fiyatı gösterecek. Tüketiciler için sinir bozucu derecede opak olan bir sisteme şeffaflık aşılamak, tedarik zincirini değiştirebilir.

Amazon Pharmacy başkan yardımcısı ve PillPack'in kurucu ortağı TJ Parker, "Amazon Pharmacy'yi müşterileri ilk sıraya koymak için tasarladık - Amazon'un müşteri takıntısını rahatsız edici ve kafa karıştırıcı olabilecek bir sektöre getirdik," dedi.

Amazon'un baskısı, tüketiciler mağazalardan kaçarken ve çevrimiçi olarak daha fazla ürün sipariş ederken, koronavirüs salgınının hız kazandığı bir trend olarak geliyor. Tüketici davranışının değişmesiyle, zincir eczaneler stratejilerini yeniden düşünmeye başladı. CVS, sağlık sigortası şirketi Aetna'yı 2018'de 68 milyar dolara satın aldı ve mağazalarına daha fazla sağlık hizmeti ekliyor. Walgreens, mağazalarına bakkaliye ve cep telefonu gibi ürünler eklemek için çok sayıda ortaklıkla uğraşıyor.

Amazon, müşterileri eczane zincirlerinden hızla uzaklaştırmakta zorlanabilir. Pek çok tüketici için, doktorlardan başka yerlerde yinelenen reçeteleri yönlendirmelerini istemek, özellikle de ilaçlarını ödemek için sigortaya güvenenler için zahmetlidir.

Bazı durumlarda, böyle bir değişiklik, Amerikalıların pandemi konusundaki endişelerinden dolayı doktorun ofisini terk ettiği bir zamanda bir ofis ziyareti gerektirebilir. Ve en büyük eczane zincirlerinin her yerde bulunması, çoğu tüketicinin yakınlarda bir tane olduğu ve onlardan alışveriş yapmanın kökleşmiş bir alışkanlık olduğu anlamına geliyor.

Amazon'un bir pazara girmesi onun hakimiyetini garanti etmez. Eczaneler uzun zamandır hastaların eczacılarıyla tezgahta konuşmayı tercih etmeleri konusunda ısrar ediyorlar, bu Amazon'un dijital olarak yeniden yaratmaya çalışacağı bir deneyim.

Amazon İcra Kurulu Başkanı Jeff Bezos, Amazon'un ücretli üyelik programı Prime'ı şirketin sadık müşteriler yaratma çabalarının merkezine yerleştirdi. Başlangıçta sınırsız bir gönderi programı olan şey, son yıllarda video akışını, oyunları ve dijital depolamayı ve Amazon'un sahip olduğu Whole Foods Market'teki indirimleri içerecek şekilde büyüdü.

Kaynak: Chicago Business
Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA