28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara9°C
  • Antalya15°C

ALMANLAR ''BAHŞİŞİ'' EURO, GURBETÇİLER TÜRK LİRASI VERİYOR

Alman turistler, turizm çalışanlarına bahşişi, geçmiş yıllarda metal ve kağıt Euro olarak verirken bu sene döviz borusunda Türk lirasına çevirdikten sonra Türk lirası olarak veriyor.

Almanlar ''bahşişi'' Euro, gurbetçiler Türk lirası veriyor

19 Ocak 2022 Çarşamba 12:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side -Manavgat/Antalya -
 Antalya'da kış döneminde tatile gelen Alman turistler, turizm çalışanlarına bahşişi, geçmiş yıllarda metal ve kağıt Euro olarak verirken bu sene döviz borusunda Türk lirasına çevirdikten sonra Türk lirası olarak veriyor. Antalya Belboylar Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu Başkanı Hasan Duman,''Yaşlı Almanlar turizm çalışanlarına bahşişlerini Euro  olarak vermeye devam ediyor. Fakat Almanya'da yaşayan Bosna -Hersekli, Arnavutluklu, Makedonyalı, gurbetçiler ve Almanya'da yaşayan Araplar Euro'yu döviz bürolarında Türk Lirasına çevir ettirerek bahşişi Tür lirası olarak veriyor.'' 

almanlar-bahsisi-.jpg Türk lirasının gerek Dolar, gerekse  Avrupa Para birimi Euro karşısında değer son bir yıl içinde yüzde 80'in üzerinde    değer kaybetmesi sonrası Antalya'da başta Alman ve Avrupalı turistler için tatil yapmada çok cazip bir destinasyon haline getirdiğini Turizmci Hasan Duman, Alman turistler kış döneminde kış döneminde en fazla tatil yapan destinasyon Manavgat-Side. 18 yıldır aktif olarak turizm sektöründe çalışıyorum. Türk lirası son 20 yıl içinde 2021 yılında olduğu kadar Dolar ve Euro karşısında hiç bu kadar hiç değer kaybetmişti .2007 yılından Alman turistlerde aldığımız kağıt 5 Euro gözümüzde çok değerli  değildi. Kamuoyunda çok yanlış bir bilgi var. Dolar, EURO ve Sterlin sürekli yükseliyor. Aslından dolar, Euro ve Sterlin yükselmiyor. Türk Lirası değer kaybediyor. ' dedi.

  almanlar-bahsisi--001.jpg Bu sene Antalya'ya tatile gelen has Alman turistlerde yüzde 55 oranında kaybettiğini vurgulayan Hasan Duman,  ''Pandemi döneminde kışın yaşlı Alman turist kaybı yüzde 55 oranında oldu. Gelen turistlerin çoğu Almanya'da yaşayan farklı milletlerden oluşan turistler. Bahşişlerini Euro olarak verenler yaşlı Almanlar ise Türkiye ve Antalya sevdalısı yaşlı Almanlar. '' şeklinde konuştu. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA