20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C
  • Antalya18°C

ALMAN TURİZMCİLER MEZOPOTAMYA ALTIN ÜÇGENİ’Nİ GEZİYOR

Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV), Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’in yer içinde aldığı Mezopotamya Altın Üçgeni’nde incelemelerde bulundu.

Alman turizmciler Mezopotamya Altın Üçgeni’ni geziyor

18 Şubat 2022 Cuma 18:00

DİYARBAKIR - Almanya Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Sunexpress Ticari Direktörü Peter Glade, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı ve beraberlerindeki heyet TURSAB Güneydoğu Anadolu BTK’nın daveti üzerine Mezopotamya Altın Üçgeninde bulunan tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Akyıl heyetin Mezopotamya'nın "altın üçgeni" olarak nitelendirilen Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’i ziyaret ettiğini söyledi.

alman-turizmciler.jpg

BÖLGE IÇIN ÖNEMLI

Heyetin, Zerzevan Kalesi, İç Kale, Cemilpaşa, Behrampaşa Konakları, Meryem Ana Kilisesi, Surp Girasos Kilisesi, Dört Ayaklı Minare gibi tarihi mekanları ziyaret ettiğini belirten Akyıl, “Mezopotamya'nın altın üçgeni olan Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin illerimizin uluslararası arenada tanıtımını sağlamak amacıyla DRV heyetini bölgeye davet ettik. Bu ziyaret bölge için önemlidir” dedi.

Akyıl, Diyarbakır’da turizimin canlanması için valilik ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti: “ Sırlarını taşlarında ve kitabelerinde barındıran büyük bir kültür hazinesi olan Diyarbakır’ın binlerce yıllık geçmişi, tarihi, kültürü, doğası ve iklimi başta olmak üzere birçok şehrin sahip olduğu özelliklerin tümünü yüreğinde barındırmaktadır. Bu nedenle Diyarbakır değişen ve gelişen yüzüyle dünya turizminde yerini almalıdır. Almanya’dan direkt uçuşların yapılması, Almanya da bulunan acentelerin bölgeye daha fazla turlar düzenlemesi bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır’’ dedi.

Almanya’daki yaklaşık 11 bin seyahat acentesinin çatı kuruluşu olan DRV heyetinde, Almanya’nın en büyük acentelerinden DER Turistik, Türkiye’ye en fazla turist gönderen FTI ve Almanya’daki en büyük Türk seyahat acentesi BENTOUR ile, TURİZM Geliştirme Ajansı TGA’nın temsilcileri yer aldı. Heyet, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra kentte bulunan seyahat acenteleri ile bir araya geldi.

alman-turizmciler-.jpg

FIEBIG: KÜLTÜR TURLARıNA ÖNEM VERIYORUZ

Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, "Almanya için Türkiye, deniz, kum ve güneş olarak hep ön planda oldu. Kültür turlarının da korona sonrası tekrar başlamasına önem veriyoruz" dedi.

Almanya'da yaklaşık 11 bin seyahat acentesinin çatı kuruluşu olan 'Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, bölgenin kültür turizmini canlandırmak için Diyarbakır’da turizmciler ve ilgili kurumların temsilcileri ile bir araya geldi. Fiebig, "Almanya için Türkiye, deniz, kum ve güneş olarak hep ön planda oldu. Kültür turlarının da korona sonrası tekrar başlamasına önem veriyoruz" dedi.

TURIZMCILER, DIYARBAKıR'ıN TARIHI YERLERINI GEZEREK BILGI ALDı.

Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Sunexpress Ticari Direktörü Peter Glade, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı ve beraberlerindeki heyet, TURSAB Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu’nun daveti üzerine 'Mezopotamya'nın altın üçgeni' olarak tabir edilen Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa'daki tarihi ve kültürel mekanları gezerek, bölge turizmcileri ve ilgili kurumların temsilcileriyle bir araya geldi.

Bölgenin uluslararası alanda kültür turizminin canlandırması için gerçekleştirilen toplantılara da katılan heyet, Diyarbakır’da Zerzevan Kalesi, İç Kale, Cemilpaşa ve Behrampaşa konakları, Meryem Ana Kilisesi ve Dört Ayaklı Minare gibi tarihi mekanları gezerek, bilgi aldı.

alman-turizmciler-001.jpg'BÜTÜN İNSANLIĞI BÖLGEYİ GÖRMEYE DAVET EDİYORUZ'

Heyet, daha sonra Sur ilçesindeki tarihi İçkale'deki makamında Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Heyete, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel önemini anlatan Vali Karaloğlu, "İnsanlığın ilk yerleşik hayata geçtiği, ilk kültür tarımının yapıldığı, buğdayın, arpanın, mercimeğin ilk tarımının yapıldığı, hayvanların ilk evcilleştirildiği, metalin ilk olarak işlendiği, hamurun mayalanarak ekmek pişirildiği bir coğrafya burası. İnsanlığın anavatanı bu coğrafya. Herkes kendi anavatanını görmek ister. Biz bütün insanlığı bölgeyi görmeye davet ediyoruz. 'Mezopotamya'nın altın üçgeni' dediğimiz Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin birbirini tamamlayan şehirlerdir. Kültür olarak, inanç olarak, gastronomi olarak birbirini tamamlayan 3 şehirdir. Bu 3 şehirde iç turizmde kültür turları başladı. Bölgenin altyapısı da turizme elverişli hale geldi. İnşallah sizin gelişinizden sonra yeni bir turizm hareketi başlar diye temenni ediyoruz" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA