27 Temmuz 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara19°C
  • Antalya30°C

ALMAN TURİSTLERİ YUNANİSTA'NA KAPTIRMAYALIM!

Mehmet Çayır: Avrupa ülkelerinden gelen "expat" denilen Afgan, Pakistan, Mısırlı, Iraklı, Suriyeli , Hintli, Bangladeş İle Afrika ülkeleri vatandaşları oluşturuyor. Gerçek Avrupalı turisti kaçırdık

Alman turistleri Yunanista'na kaptırmayalım!

11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:22

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT -
 Manavgat Esnaf Birliği Başkanı Mehmet Çayır, başta siyasi nedenler olmak üzere turizmcilerin yükselen fiyatlara rağmen dengeleri koruyamaması, aşırı fiyat yükseltmesi nedeniyle turistlerin Yunanistan'a gittiğini belirterek "Dünyada her yerde fiyatlar artıyor. Ama bizim turizmciler rakip ülkelerin fiyatlarına uymalılar. Kısa sürede para kazanmayı bırakıp daha uygun fiyatlarla turiest ağırlamanın heszabını yapmalılar. Başta harcama potansiyeli Alman turistler olmak üzere Avrupalı turistleri Yunanistan ve İspanya'ya kaptırıyoruz. Turizmcilire aklını başına almalıdır" dedi. 

alman-turistleri--004.jpg

AKLIMIZI BAŞIMIZA ALMAMIZ LAZIM
Türkiye'nin dünryada "pahalı ülke" olarak tanınmaya başladığını ve turistin kaçmaya başladığını belirten Mehmet Çayır, "Siyasiler turizmden gelir istiyorlarsa turizm bölgelerine ayrıcalıklı programlar üretmelidir. Pahalılıktan sadece turistler değil, personel de kaçıyor. Yakında tesislerde çalışacak kimse kalmayacak. Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden Manavgat'ı eski günlerine kavuşturmak için herkesin aklını başına alması gerekiyor" şeklinde konuştu.2023 yılında 15 milyon 689 bin yabancı turist ağırlayan Antalya'nin bu sene 17 milyon yabancı turist, Manavgat'ın ise  5 milyon yabancı turist ağırlayan ağırlamayı hedeflediğini belirten Mehmet Çayır, şöyle devam etti:
"Manavgat'ın Gündoğdu Turizm Bölgesi ile Kızılağaç Turizm Bölgesi arasındaki bölgede 21 bin turizmci esnafı bulunuyor. Bunun yanı sıra Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odasına kayıtlı bin 650 pazarcı esnafı turistik Pazartesi, Perşembe ve Side Cumartesi Pazarında sergi açıyor. Turizm Manavgat'ın candamarıdır."

alman-turistleri--005.jpg

GERÇEK AVRUPALI TURİST GELMİYOR
Geçen sene gelen varlıklı harcama potansiyeli Alman turistleri Yunanistan ve İspanya'ya kaptırdıklarını belirten turizmci Mehmet Çayır,''Manavgat geçen 40-45 yıl içinde marka değer çok yüksek turizm destinasyonu oluşturdu. Fakat marka değeri destinasyonuna harcama potansiyeli olan turistleri çekemiyoruz. Avrupa ülkelerinden gelen turistler Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve Avusturya ülkelerinde yaşayan "expat" denilen Afgan, Pakistan, Mısırlı,Iraklı, Suriyeli , Hintli, Bangladeş İle Afrika ülkeleri vatandaşları oluşturuyor. Yani gerçek Avrupalı'yı getiremiyoruz. Onlar   bu senede tatillerini  İspanya ve Yunanistan'da yapıyor. Manavgat'ta esnafın yüzü Alman turistle güler.Yüzümüz esnaf turistle güler'' dedi.

alman-turistleri--006.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA