17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara8°C
  • Antalya18°C

ALANYA KARDEŞ ŞEHİR SİLUTE'DE BALIK ÇORBASI FESTİVALİ’NDE

Festival Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ve meclis üyeleri katıldı ve kardeş şehir Litvanya Silute’de balık çorbası içti.

Alanya kardeş şehir Silute'de Balık Çorbası Festivali’nde

10 Eylül 2022 Cumartesi 22:34

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SILUTE / LITVANYA / ALANYA -
Antalya'nın Alanya ilçesi Belediyesi'nin Alanya'nın kardeş şehirlerinden olan Baltık ülkesi Litvanya Silute’de gerçekleştirilen 14. Balık Çorbası Festivali’ne katıldı.
Festival Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ve meclis üyeleri katıldı ve kardeş şehirlerinin ikram ettiği balık çorbasını içti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel oldukça renkli görüntülere sahne olan festivalde iki şehir arasında 2007 yılından beri süren dostluk ilişkilerinin başta turizm olmak üzere her alanda geliştiğini söyledi.

silutede-balik-corbasi.jpgsilutede-balik-corbasi-001.jpgAlanya Belediyesi, kardeş şehirlerde yapılan festival ve etkinliklere katılarak ikili ilişkileri güçlendirmeye devam ediyor. Litvanya’nın Silute şehrinde yapılan 14. Balık Çorbası Festivali’ne de Alanya’yı temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, Meclis Üyeleri Mehmet Ali Tekin, Muammer Özbudak, Ali Rıza Kayacı, Hüseyin Yaman, Halit Öztürk katıldı.

silutede-balik-corbasi-002.jpgsilutede-balik-corbasi.jpegKlaipeda bölgesinin en önemli festivallerinden olan ve bu yıl 14. kez düzenlenen Balık Çorbası Festivali’nde Alanya’nın yanı sıra Silute’nin diğer kardeş şehirleri Polonya’nın Kolobrzeg, Polonya’nın Pruszcz Gdanski ve Letonya'nın Saldus şehirlerinin temsilcileri de katıldı. Festival kapsamında 69 balıkçı takımı yılın en iyi balıkçısı ve özel balıkçılık yüzüğü ödülü için kıyasıya yarıştı.

silutede-balik-corbasi-003.jpgSilute Belediye Başkanı Vytautas Laurinaitis ve ekibi Alanya heyetini en güzel şekilde ağırladı. Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ve meclis üyeleri, resmi ziyaret esnasında Silute ve diğer tarihi, kültürel noktalarını turizm gelişimi açısından incelediler. Litvanya ziyaretinde Vilnius Türkiye Büyükelçisi Gökhan Turan ile buluşan Alanya heyeti, Litvanya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler üzerine istişarelerde bulundular. 2007 yılından bu yana süregelen kardeşliği pekiştiren festival sayesinde gelecek nesillere de bu dostluğun devamı için örnek olundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA