18 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara18°C
  • Antalya24°C

400 YILLIK TEKELİ MEHMET PAŞA CAMİ TURİSTLERİ HAYRAN BIRAKIYOR

Şehir turuna çıkan Avrupalı turistlerin iç süslemesi zengin mabet olarak bilinen Tekeli Muratpaşa Cami Osmanlı dönemi mimarisini merak edenlerin uğrak yeri oldu.

400 yıllık Tekeli Mehmet Paşa Cami turistleri hayran bırakıyor

04 Mayıs 2024 Cumartesi 13:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Muratpaşa/Antalya - 
Antalya'da Saat Kulesi'nin arkasında kalan 16'ncı yüzyılın başında inşa 400 yıllık tarihi Tekeli  Mehmet Paşa Camii 2018 Yılında restorasyonuna başlamıştı. 2018 yılında Antalya Vakıflar İl Müdürlüğü'nün restorasyonuna başlandığı tarihi 400 yıllık camii 2021 yılında ibadete açıldı. Şehir turuna çıkan Avrupalı turistlerin iç süslemesi zengin mabet olarak bilinen Tekeli Muratpaşa Cami Osmanlı dönemi mimarisini merak edenlerin uğrak yeri oldu.   Üç yıl içinde restorasyonu  tamamlanan tarihi camii 2021 yılında ibadete ve turist ziyaretlerine açıldı. Antalya İl Vakıflar Müdürü Hüseyin Coşar,,'' Restorasyonu 2021 yılında tamamlanan Osmanlı dönemi mimarisi iç süsleme sanatını barındırdığını belirtti. Müdür Hüseyin Coşar, “Tekeli Mehmet Paşa Camiinin diğer camilerden ayıran en önemli özelliğin çok zengin iç süslemesi ile  Münferice Kasidesi var. Bu kaside 1140’lı yıllarda Mısırlı bir şairin kasidesi .''dedi. 

-tekeli-mehmet-pasa-cami.jpg-tekeli-mehmet-pasa-cami-001.jpgTurist rehberi ilkay Özen, Antalya tarihi Kaleiçi'ni ziyaret eden turistler ağırlıklı olarak Anadolu Selçuklu dönemi eserlerini görüyor ve hayran kaldığını söyledi. Rehber İlkay Özen,'' Selçuklu muhteşem mimarisi ile turistlerin gözlerini kamaştıran 8 asırlık Yivli Minare, Alaaddin Keykubat Camii  ile Selçuklu dönemi mimarisini gören turistlerin 150 metre ilerisinde Osmanlı döneminde kalma 400 yıllık Tekeli Mehmet Paşa Camii görerek Osmanlı dönemi mmamari ve süslemesine hayran kalıyor.'' ifadesinde bulundu.
-tekeli-mehmet-pasa-cami-002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA