18 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C
  • Antalya19°C

2024 YILINDA TÜRKİYE'YE 350 BİN ÇİNLİ TURİST BEKLENİYOR!

Çinliler kültür turizminde tatil tercihlerinde birinci sıra İstanbul Türkiye'ygelen 250 bin Çinli turistlerin yüzde 75'i birinci sırada geliş sebeplerinin başında İstanbul'u görmeye geliyor.

2024 yılında Türkiye'ye 350 bin Çinli turist bekleniyor!

04 Mayıs 2024 Cumartesi 12:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
  2023 yılında Türkiye'ye 250 bin gelen Çinli turist sayısının 2024'te 350 bini bulması bekleniyor.Türkiye'ye gelen Çinli turistlerin tatil konseptlerinin yüzde 95'i tarih, kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi konseptinde tatil yapıyor.
Çinliler kültür turizminde tatil tercihlerinde birinci sıra İstanbul Türkiye'ygelen 250 bin Çinli turistlerin yüzde 75'i birinci sırada geliş sebeplerinin başında İstanbul'u görmeye geliyor.

cinli-turist-013.jpgcinli-turist-014.jpgÇinli turistler ikinci sırada tatil yaptıkları yer ise Kapadokya Bölgesi'nde Nevşehir. üçüncü sırada İzmir., Denizli Pamukkale ve Antalya geliyor.   Çin Halk Cumhuriyeti 2018'i "Türkiye Turizm Yılı" ilan etmiş, 2019'da da Çin'den gelen turist sayısında 426 binle rekora ulaşmıştı. Antalya'da Çinli turistlerin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi  ve şehir turları başladı. Türkiye'ye gelen 250 bin Çinli turistlerin 41 bini ancak; Antalya'da kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turunu çıkıyor.

Çinli turistler Antalya'da kültür turunda yüzlerinin  ve kollarının sıcakta güneşte  yanmaması  şemsiyesiz gezmiyor.Çinli turistler şemsiye yanında bayanlar kısa kollu tişört yada gömlek ile gezmiyor, uzun kollu giyerek tura çıkıyor.

cinli-turist-017.jpgcinli-turist-018.jpgTürkiye'de sadece dört üniversitede Çince bölümü bulunuyor. 

Antalya'da  ve Side'de Çin turizmi uzmanı turizmci Ramazan Tecer, Çinli turistlerin Türkiye'de ortalam tatil harcamalarının 1100 dolar olduğunu söyledi. Çinli turistlerin her geçen yıl Çinli turistlerin ilgisinin arttığını söyleyen Ramazan Tecer, bu sene Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının 350 bin olmasını tahmin ettiklerini kaydetti.

Çinli turistin deni, kum ve güneş turizmi yerine kültür turizmi için geldiklerinin altını çizen Ramazan Tecer, "İstanbul'da inip Çanakkale, Kuşadası, Pamukkale, Antalya, Konya, Kapadokya, Safranbolu'yu dolaşıp yine İstanbul'dan dönüyorlar. Çinliler ortalama 8 gece konaklıyor. Müze ve ören yerlerini ziyaret ediyorlar. Burada alışveriş de yaptıkları için bölge esnafına ciddi katkı sağlıyorlar. Bir Çinli turistin ortalama bıraktığı gelir 1000 ila 1.100 dolar arasında değişiyor" 

cinli-turist-019.jpg       Çinlilerin Güneydoğu Anadolu turlarına ilgisinin yüksek olduğunu altını çizen Tecer, "Yaz için bu bölgelere de rezervasyon oluşmaya başladı. Adıyaman Nemrut, Urfa Göbeklitepe ve Gaziantep turlarını satın alıyorlar"  ifadesinde bulundu.

Ramazan Tecer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:''2023 yılında Türkiye'ye , Çin, Japonya, Tayvan, Endonezya, Malezya, Tayland, Singapur, Hong Kong, Hindistan, Vietnam ve Filipinler'den toplam 475 bin kişi geldi. Bu yıl sayının 1 milyonu olacağını düşünüyoruz. Ancak bu verilere transit yolcular dahil değil. Sadece paket alıp Türkiye'ye tatil amaçlı gelen kişileri baz alınıyor.''

Havayolu şirketlerinin de Çin-Türkiye seferleri arttı. Türk Hava Yolları (THY) Pekin, Şanghay, Guangzhou, Hong Kong ve Taipei ye uçarken, Çin'in en büyük havayolu şirketi olan China Southern günde bir olmak üzere Pekin'den İstanbul'a haftada 7 sefer düzenliyor. Yine Çinli havayolu şirketleri China Eastern Şangay'dan, Sichuan Airlines ise Chengdu dan İstanbul'a uçuyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA