• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

MNG'den Roll-Royce'a imza

MNG'den Roll-Royce'a imza
MNG Havayolları 180 milyon dolar değerinde olan 7 motor için atılan imza ile Roll-Royce Trent 700 motorları kullanacak ilk havayolu şirketi oluyor.

İSTANBUL- MNG Havayolları Roll-Royce Trent 700 motorları kullanacak ilk havayolu şirketi oluyor. Toplam 180 milyon dolar değerinde olan 7 motor için imzalar düzenlenen bir törenle atıldı. Filosundaki 14 uçakla kargo taşımacılığı yapan MNG Havayolları, atılımlarına devam ediyor. Şirket bir Hintli firma ile aynı anda dünyada ilk kez Rolls-Royce Trent 700 motorları kullanmaya başlıyor.
MNG ayrıca yolcu uçağından dönüştürülmeyen, tamamen orijinal kargo uçağı olarak üretilen 3 adet Airbus A330-200 F uçağın siparişini verdi. Türkiye’de kullanılmayan A 330-200 F’lerden ilki 2010’da, diğer ikisi ise 2011 yılında teslim alınacak. Dünyaca ünlü İngiliz motor imalatçısı Rolls-Royce’a sipariş edilen 2+1(opsiyonlu) Trent 700 motorlar da bu uçaklara takılacak.



MNG ile Rolls-Royce arasında imzalananan protokol İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluk binasında imzalandı. İmza törenine İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Nick Baird, İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay, MNG Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Berkmen, Genel Müdür Sedat Özkazanç ile Rolls-Royce’un Bölge Sorumlusu Andrew Harper katıldı.

İngiltere Türkiye Büyükelçisi Nick Baird, imza töreninden önce yaptığı konuşmada MNG Havayolları ve Rolls-Royce firmalara arasında imzalanacak olan antlaşmadan dolayı çok heyecanlı olduğunu belirterek, “MNG mükemmel bir havayolu şirketi. İngiltere’de uçan tek Türk havayolu. Kendilerini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

MNG Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Berkmen, yaptığı konuşmada” Biz de MNG ailesi olarak bu güçlü motorları bize sağlayan Rolls-Royce ile çalışmaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

MNG Genel Müdürü Sedat Özkazanç da anlaşmadan dolayı memnuniyetini dile getirirken, 180 milyon dolarlık anlaşmanın 7 uçak motorunu kapsadığını belirtti. Özkazanç, ayrıca Rolls-Royce firması ile 15 senelik bakım anlaşması da imzaladıklarını söyledi.

MNG Havayolları iki yıldan beri 5 adet Fokker 27 uçağıyla İngiltere merkezli olarak kargo taşımacılığı yapıyor. İngiltere’de bu alandaki pazarın yüzde 42’si MNG’in elinde. Şirket 3 adet Airbus 330-200 F kargo uçakları ve Rolls-Royce motorlar için yaklaşık 500 milyon dolarlık bir ödeme yapacak.

Şirket bünyesindeki MNG Technic’te ise Atatürk Havalimanı’ndaki tesislerde birçok yerli ve yabancı havayolu şirketinin uçaklarına bakım hizmeti veriliyor.

 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.