• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Mitt Moskova Fuarı açıldı

Mitt Moskova Fuarı açıldı
Rusya’nın başkenti Moskova’da sona eren Intourmarket’in ardından açılan ikinci turizm fuarı MITT Moskova’ya Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılıyor.

MOSKOVA- Rusya'daki ikinci turizm fuarı MITT Moskova 2015, 203 ülkeden 2056 katılımcının 9 salonda yer almasıyla kapılarını açtı. Fuara bu yıl Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katılıyor. Rusya’nın başkenti Moskova’da sona eren Intourmarket’in ardından açılan ikinci turizm fuarı MITT Moskova’ya Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılıyor. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, TÜROFED Başkanı Osman Ayık ile bölgelerin otel dernekleri başkanları, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak katıldı.

mitt-moskova-15.jpg

mitt-moskova-15--4.jpg

omer-celik-1b.jpg

BAKAN ÇELIK, MOSKOVA'DA RUS TUR OPERATÖRLERİYLE BULUŞACAK
Sabah gazetesinin haberine göre, Çelik'in Rusya Kültür Bakanı Viladimir Medinsky ve Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov ile de görüşmesi planlanıyor.  Çelik, Moskova'da Rus tur operatörü temsilcileri ile bir araya gelecek ve Türk turizm temsilcilerini ziyaret edecek.

bakan-celik.jpg

Bulunduğumuz coğrafyada yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerin turizm sektöründe dalgalanmalar yaşatabileceğini belirten Bakan Ömer Çelik şu açıklamada bulundu:
“Geçen sene de bazı krizler vardı ama buna rağmen biz sektörle birlikte el ele vererek turizmimizi ayakta tuttuk. Dünya ortalamasının üstünde daha da büyük bir gelişme sağladık. Bu yıl da bize turist gönderen ülkelerde yaşanan ekonomik kaynaklı krizlerin aşılması için elimizden geleni yapacağız. Günümüzün belirsiz jeopolitik koşulları altında turizmde pazar payını kaybetmemek, var olan pazarı daha da artırmak için tüm imkanlarımızı sektörle birlikte değerlendireceğiz. Rusya bizim için önemli bir pazar, Ruslar için de biz önemli bir turizm destinasyonuyuz. Ülkemize gelecek bir turisti bile kaybetmek istemiyor, Rusya'dan gelen turist sayısında bu yıl da artış olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda hem tanıtım faaliyetlerini artıracağız hem de maddi bir takım destekler sağlayacağız." dedi.  

mitt-moskova-15--7.jpg

mitt-15-b.jpg

mitt-15-u.jpg

Bakan Ömer Çelik tur operatörü ve turizm temsilcilerine geçen ay Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve Rusya'yı da uçaklara ek yakıt desteğini ve tur operatörlerine sağlanacak kolaylıkları anlatacak.

mitt-moskova-15-1.jpg

EMİN ÇAKMAK’TAN ACENTELERE BEREKET ÇAMI

Fuarda Türkiye standında Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTDC ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Başkanı Emin Çakmak Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtıyor. Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, ayrıca fuara katılan Türk acenteleri ziyaret ederek onlara bereket sembolü olarak birer çam fidanı armağan ediyor. Emin Çakmak, “Türsap Hepimizin sloganı ile geldiğimizde tüm acentelere bereket getireceğiz”dedi. Bu yıl 22'ncisi yapılacak olan fuarda bu yıl bin 254 metrekare ile en büyük katılımcı Türkiye olacak. Fuara bakanlığın yanı sıra çok sayıda tesis, acente, kurum ve kuruluştan yüzlerce temsilci katılacak

mitt-15-a.jpg

TÜRKIYE 1254 METREKARELIK BIR ALANDA YER ALıYOR
Intourmarket’ten sonra Rusya’daki ikinci turizm fuarı olan MITT Moskova açıldı. Bu yıl 22'inci kez düzenlenen MITT Moskova fuarında Türkiye 8'inci holün tamamında tanıtım ve pazarlama çalışmalarını devlet ve özel sektörle birlikte yapıyor.

mitt-15-c.jpg

1254 metekarelik bir alanda yer alan Türkiye standında tarih ve kültürün yanında modern Türkiye'yi gösteren figürler de yer alıyor.
Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan MITT Moskova’da bu yıl, 2 bin civarında katılımcı yer alıyor. 37 binden fazla kişinin ziyaret etmesi beklenen MITT Moskova’nın bu yılki partner bölgesi Altai Krai, partner ülkesi ise Meksika oldu.

mitt-15-d.jpg

ANTALYA’NIN GÖZÜ MITT FUARI’NDA
MITT Moskova Turizm Fuarı'nda. Antalya'ya Almanya ile birlikte en çok turist gönderen ülke olan Rusya'da ortaya çıkan ekonomik kriz sonrası turizmcilerin akıllarında oluşan sorular, bugün Moskova'da başlayacak olan MITT Moskova Turizm Fuarı'nda yanıt bulacak. Antalyalı turizmciler, bu sezonun en problemli pazarı Rusya'da oluşacak düşüşü en aza çekebilmek için Moskova'ya çıkarma yapıyor. Antalya turizminin tüm aktörleri Moskova Turizm Fuarı'nda boy gösterecek.

mitt-moskova5.jpg

TANITIM VE DESTEK

Rusya'nın Türkiye için önemli bir pazar olduğunu belirten Bakan Çelik, "Ruslar için de biz önemli bir turizm destinasyonuyuz. Ülkemize gelecek bir turisti bile kaybetmek istemiyor, Rusya'dan gelen turist sayısında bu yıl da artış olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda hem tanıtım faaliyetlerini artıracağız hem de maddi bir takım destekler sağlayacağız" dedi.

INTOUR SÖNÜK GEÇTİ
Öte yandan MITT Moskova Fuarı'ndan hemen önce gerçekleştirilen Intour Market'in sönük geçmesi turizmcileri üzdü. Fuara katılan az sayıdaki otelci, Rusya pazarında bu yıl işlerin iyi gitmeyeceğine ilişkin bugüne kadar yapılan değerlendirmelerin fuar havasında ortaya çıktığını söyledi. Katılımcılar, genel durumu değiştirmeyeceğine ilişkin beklentilere rağmen MITT Moskova Fuarı'nı da beklemek gerektiğini belirttiler.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.