• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Milano'da turizmin yıldızı İstanbul

Milano'da turizmin yıldızı İstanbul
İstanbul'u turizm açısından bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, uluslararası fuar atağını sürdürüyor.

MİLANO-İstanbul'u turizm açısından bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, uluslararası fuar atağını sürdürüyor.

Büyükşehir, 2008 yılında katıldığı Utrech ve Madrid'teki turizm fuarlarının ardından 21-24 Şubat 2008 tarihleri arasında da İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen "Milano BIT Turizm Fuarı"na geçen yılların tecrübesiyle iddialı katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Milano Fuarı'nda da büyük ilgi odağı oldu. Fuarda ebru ve hat sanatı yabancılar tarafından ilgi görürken, ziyaretçilere kahve, çay ve yöresel yemekler ikram edildi.

"Dünya turizminin borsasında Türkiye ismi"

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Tülin Ersöz, İstanbul'un 2010 Avrupa başkenti olmasından dolayı büyük ilgi uyandırdığını belirterek, "İstanbul'u marka bir şehir yapmak için hedeflediğimiz stratejik planların başında İstanbul turizmi geliyor. İstanbul'u yurtiçi ve yurtdışında tanıtmak için uluslararası boyutlarda çalışmayı hedefledik. Bunun için turizm fuarlarına katıldık. 2006'dan bugüne kadar 14 turizm fuarına katıldık. Bugün Milano'da, dünya turizminin borsası sayılan ve çok önemsenen bir fuardayız.." dedi.

 

"İstanbul artık marka şehir oldu"

 

Ersöz, "İtalyanlar için kültür, sanat çok önemli. İstanbul'da golf turizmi var mı diye soranlar var. Kuş turizmini çok önemsiyorlar. Dünyada göçmen kuşların toplandığı iki üs var. Biri Cebelitarık, biri de Üsküdar Çamlıca üssü. Kuş turizmi ne durumda diye soruyorlar. Kuş turizmini çok iyi projelendirdik. Gözlem istasyonları yaptık. Müze, alışveriş merkezleri hazırladık, yapım işleri tamamlandıktan sonra kuş turizmine başlayacağız. İstanbul artık marka bir şehir oldu" şeklinde konuştu.

Türk kahvesine ilgi büyük

 

175 ülkenin katıldığı fuarda İstanbul standının büyük ilgi görmesi bekleniyor. Fuara 150 binin üzerinde ziyaretçinin beklendiğini belirten Ersöz, "Nazar boncukları dağıtıyoruz. Boncuklara, İtalyanca anlamını yazdık. Bir alan gelip bir daha alıyor. Türk kahvesi de burada çok ilgi çekti" ifadelerini kullandı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel de, "Milano'daki fuara 350 metrekarelik bir alanda katıldık. Ülkemizden 20'den fazla katılımcı var. 515 bin İtalyan'ı ülkemizde ağırladık. Bu yıl da aynı yükseliş trendi devam ediyor. Ülkemizde Kapadokya, İstanbul, Güneydoğu Bölgesi ve kongre turizmine ilgi fazla. İtalyan basını da bizimle ilgileniyor. Buradan keyifli bir şekilde ayrılacağız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Fuarda 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin İstanbul'a yoğun bir ilgi var" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.