• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Mikonos Adası'nda sokağa çıkma yasağı

Mikonos Adası'nda sokağa çıkma yasağı
Turizm merkezi Mikonos Adası'nda koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarındaki büyük artış sebebiyle sokağa çıkma yasağı getirildi.

MİKONOS / YUNANİSTAN - Yunanistan'ın önemli turizm merkezlerinden Mikonos Adası'nda koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarındaki büyük artış sebebiyle sokağa çıkma yasağı getirildi. Belediye Başkanı Kukas karara tepki gösterdi.

Yerel Yunan basınındaki haberlerde, Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias tarafından açıklanan yeni tedbirlerin uygulanmasının ilk gününde Ada’da binlerce rezervasyonun iptal edildiği, yasaklardan etkilenen yabancı turistlerin Ada'dan ayrıldığı, müzik yayınının yasaklanması nedeniyle barların ve gece kulüplerinin kapanmaya başladığı bildirildi.

Ada'daki yabancı turistler test yaptırmak için sağlık merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluştururken; özel hastanelerin test için turistlerden alışılmadık derecede yüksek ücretler talep ettiği kaydedildi.

Karantina hastanelerinde ise boş yatak kalmadığı bilgisi paylaşıldı.

mikonos-adasi-covid-koronavirus.jpgMİKONOS BELEDİYE BAŞKANI'NDAN TEPKİ

Hükümetin kararına tepki gösteren Mikonos Belediye Başkanı Konstandinos Kukas, turizm sezonunun ortasında getirilen tedbirlerin haksız bir uygulama olduğunu söyledi.

Yaz sezonunda 'Yunanistan’da müzik duyulmayan tek adanın Mikonos' olduğunu, Ada sakinlerinin ve turistlerin gece sokağa çıkamadığını ifade eden Kukas, "Hükümet, bu haksız kararı yeniden gözden geçirmeli" dedi.

mikonos-adasi-covid-koronavirus-001.jpgVAKALARDAKİ BÜYÜK ARTIŞ

Mikonos’da son günlerde salgın vakalarındaki büyük artış sebebiyle gece sokağa çıkma yasağı getirilirken, restoran ve barlarda müzik yasaklanmıştı.

Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, yaptığı açıklamada, vatandaşlara tedbirlere kesin olarak uymaları çağrısında bulunmuş, yasaklara uymayanlara 50 binden 200 bin avroya kadar para cezaları kesileceğini bildirmişti
 

Bu haber toplam 2159 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.