• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 23 °C

Miami Yatırımcı Zirvesi’nde küresel liderler zorlukları tartışıyor

Miami Yatırımcı Zirvesi’nde küresel liderler zorlukları tartışıyor
Miami Yatirimci Zirvesi, yapay zekanın düzenlenmesi gibi sorunlara uygulanabilir ve etkili çözümler aramak için küresel şirketlerin CEO'ları ve politika uzmanlarıyla bir araya getiriyor.

MIAMI -- Finans, hükümet, iş dünyası, teknoloji ve inovasyon dünyasının önde gelen isimleri, büyük bir küresel yatırımcı zirvesi olan FII PRIORITY Miami zirvesinde bir dizi acil ekonomik ve kamu politikası sorunu üzerinde görüşmek üzere bir araya geliyor , bugün ve yarın Miami'deki Faena Forum'da düzenlenecek
Zirve, yapay zekanın düzenlenmesi gibi sorunlara uygulanabilir ve etkili çözümler aramak için dünyanın dört bir yanından yatırımcıları büyük küresel şirketlerin CEO'ları ve politika uzmanlarıyla bir araya getiriyor. Bu yılın teması 'Yeni Bir Sınırın Eşiğinde', teknoloji toplumu ve ekonomileri dönüştürürken dünyanın deneyimlediği derin değişiklikleri yansıtıyor.

miami-yatirimci-zirvesi’.jpg

FII Enstitüsü CEO'su Richard Attias şunları söyledi: "Dünyanın yapay zeka, siyasi belirsizlik ve küresel ekonominin şeklindeki değişikliklerle ilgili ne yapması gerektiğiyle boğuştuğu bir dönemde bugünkü konuşmalar bir aciliyet duygusunu yansıtıyordu. Ve biz bu konuşmaları Miami'ye taşıyoruz: yeni Amerika; böylece ihtiyaç duyduğumuz içgörü ve bilgiyle tam donanımlı olarak, kolektif çalışma ve düşüncenin gücünden yararlanarak müreffeh bir geleceğe doğru kararlı bir yol çizebiliriz."

Açılış konuşmasında, Kamu Yatırım Fonu Yöneticisi ve Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Enstitüsü Başkanı Sayın Yasir Al-Rumayyan , yapay zekanın rolünün ve gelecek ekonomilere önemli katkısının altını çizerek şunları söyledi: "Al büyük bir yol kat ediyor! Etkisi Bu teknolojiyi izlemeye, kontrol etmeye ve etkinleştirmeye yönelik düzenlemelerimiz yürürlüğe girer girmez çok olumlu olacak. Yapay zeka, küresel GSYİH'yı %14 oranında artırabilir."

Dell Technologies Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Michael Dell , yapay zeka düzenlemeleri konusuna ve CEO'ların aşırı değişkenlik dönemlerinde nasıl yenilik yapabileceklerine ve gelecekteki trendlere yönelebileceklerine değinerek şunları ekledi: "düzenlemeler teknolojik değişimin hızlı temposuna ayak uydurmakta zorlanacak ve güncelliğini kaybetmiş olabilir." Bir yıl içinde gelişen teknolojilerin insanlığı, değer ve inanç sistemimizi yansıtmasını sağlamalıyız."

Zirvede küresel CEO'ların merakla beklenen "Fark Yaratanlar Kurulu" başlıklı yuvarlak masa toplantısında trendler ve ekonomik görünüm tartışıldı. Bu yılki yuvarlak masa toplantısına Corcoran Grubu Başkanı ve CEO'su Pamela Liebman ; Bombardier Inc. Yönetim Kurulu Başkanı Pierre Beaudion ; Jenny Johnson , Franklin Templeton'un Başkanı ve CEO'su ; Claure Group'un Kurucusu ve CEO'su Marcello Claure ; ve The Blackstone Group'un Kurucu Ortağı, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Stephen A. Schwarzman . Oturumda dijitalleşmenin, özellikle blockchain ve yapay zekanın gelecekteki yatırımlar üzerindeki etkisi vurgulandı ve düzenleme ve etik kullanımın savunuculuğu yapıldı. Yönetim kurulu üyeleri ayrıca yapay zekanın verimliliği artırmadaki büyük rolünü ve iklim değişikliği sorunlarını çözmek için yapay zekadan nasıl yararlanılabileceğini vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin 70. Dışişleri Bakanı ve Impact Investments İcra Kurulu Başkanı Mike Pompeo , çatışmanın ekonomik sonuçlarına değinerek şunları söyledi: "Ekonomik alanda, jeopolitik olarak meydana gelen olaylar arasındaki bağlantı artık yatırımlar hakkındaki düşüncelere her zamankinden daha yakından bağlı. ve sermaye akışları. Jeopolitik riski sermaye tahsisinden ayırmak imkansızdır."

Seçilmiş kıdemli katılımcıların sektörleriyle ilgili endişeleri tam şeffaflıkla ele almaları için toplantı oturumları düzenlendi. Örneğin, yapay zeka konusundaki toplantıda teknolojilerin geliştirilmesi, yapay zeka yönetimi, teknoloji yatırımı ve düzenleme konularında yer alan birçok önde gelen isim bir araya getirildi ve yapay zeka düzenlemesine ilişkin bir dizi küresel girişim sunuldu.

Eski Hazine Bakanı Dr. Lawrence H. Summers , Charles W. Eliot Üniversitesi Profesörü ve Harvard Üniversitesi'nde Onursal Başkan ve OpenAI yönetim kurulu üyesi tarafından yapılan özel bir konuşmada, yumuşak veya sert ekonomik iniş beklentileri de dahil olmak üzere ekonomik ve politik bağlamlar vurgulandı. ABD seçimlerinin sonuçları. Dr. Summers'a Schmidt Fututes'in kurucu ortağı Eric Schmidt de katıldı . Schmidt yapay zekanın muhtemelen herkesin üretkenliğini ikiye katlayacağını belirterek yapay zeka düzenlemesinin öneminin altını çizdi ve şunları ekledi: "Bilgisayarlar karar vermeye başladığında ne olacağına dair sorular var. "

FII Enstitüsü'nün Kurucu Ortağı , Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olup, Vizyon Ortağı, Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı ve 26 uluslararası stratejik ortağın yanı sıra enstitünün devam eden çalışmalarında aktif olarak yer almaktadır. FII Enstitüsü zirvede iki yeni stratejik ortağı ağırladı: ACWA Power ve Franklin Templeton . Stratejik ortaklar Franklin Templeton , GFH, HSBC, NEOM, ROSHN, Sanabil, Softbank ve State Street'in konuşmacıları, zirvenin temalarıyla ilgili uluslararası projelerine ilişkin güncellemeleri paylaştılar.

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.