• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Miami-Dade "Cruise” Konferansı amigoluk oturumuna dönüştü

Miami-Dade "Cruise” Konferansı amigoluk oturumuna dönüştü
Miami-Dade İlçe Turizm ve Limanlar Komitesi Başkanı Rebeca Sosa'nın "kruvaziyer hattının açılış planını" tartışmasıyla ilgiliydi.Ancak karşılıklı tartışmalarla amigo toplantısı halinde geçti

MIAMI- Turizm ve limanlar komitesi yakınlaştırma toplantısı, Miami-Dade komisyoncuları ile büyük kruvaziyer hatlarının yöneticilerini bir araya getirdi. Gündem maddesinin bir numaralı maddesi, Miami-Dade İlçe Turizm ve Limanlar Komitesi Başkanı Rebeca Sosa'nın "kruvaziyer hattının açılış planını" tartışmasıyla ilgiliydi.Ancak karşılıklı tartışmalarla amigo toplantısı halinde geçti.

Sorun, elbette, katılan Miami merkezli kruvaziyer hatlarının hiçbirinin, CDC'nin dikkate alması için Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) herhangi bir önerilen güncellenmiş sağlık ve güvenlik planı sunmamasıdır.

miami-cruise.jpegToplantı sırasında komiser Sosa, CDC'yi azarladı ve federal ajansa “… planları dinlemesini, planları düzeltmesini…” Norveç Kruvaziyer Line Holdings'in (NCL) CEO'su Frank Del Rio (yukarıda, soldan ikinci), Sanal toplantıda CDC'nin en sesli eleştirmeni olan NCL, Royal Caribbean Group ile birlikte sağlık protokolü önerisini CDC'ye “önümüzdeki 10 gün içinde” sunacağına söz verdi.

Komiser Sosa, kruvaziyer hatlarının, kendisinin bir şekilde "mümkün olanın ötesinde güvenli, en kapsamlı plan" olarak nitelendirdiği şey "üzerinde çalıştığını" söyledi. Kruvaziyer hatlarının uzun zamandır beklenen planları geliştirmek için altı ayları olduğu gerçeğine değinmedi. Bayan Sosa, kruvaziyer hatlarını övdü ve NCL ve Royal Caribbean'ın ortak sağlık protokollerini geliştirmek için bir dizi uzmanı tuttuğunu belirtti . Görünüşe göre kruvaziyer hatlarında bir uzmanın “ Sağlıklı Yelken Paneli"FDA'nın eski başkanı Dr. Scott Gottlieb, Mart ayı başlarında, kruvaziyer hatları tarafından kendisine ödeme yapılmadan önce," Şu anda kimsenin bir gemi yolculuğuna çıkması gerektiğini düşünmüyorum ... bu çok yapışkan patojen. " Doktor geçen 9 Mart'ta, yolcu gemisi gibi kapalı bir alana girdiğinde, geniş bir alana yayıldığını açıkladı. Diamond Princess yolcu gemisini, 700'den fazla kişinin enfekte olduğu ve daha sonra bir düzineden fazla insanın öldüğü COVID-19'un yaygınlığına bir örnek olarak verdi . Dr. Gottlieb, "Bir yolcu gemisine birçok insanı yerleştirmek çok büyük bir risk" dedi.

Komiser Sosa ayrıca yanlış bir şekilde, kruvaziyer hatlarının "Avrupa'da son bir aydır tüm düzenlemelerle sorunsuz bir şekilde güvenle seyrettiğini" iddia etti.

Gerçek şu ki COVID-19, yeniden başlatıldıklarından beri Avrupa'daki yolcu gemisi operasyonlarına zarar verdi. Geçen ay, 29 yolcu ve 42 çalışanın Hurtigruten'in MS Roald Amundsen'inde COVID-19 ile pozitif olduğu doğrulandı . İkinci bir Hurtigruten yolcu gemisindeki MS Fridtjof Nansen'de bir konuk ve eşi de virüse yakalandı . Yolcu gemisi, çiftin kocanın öldüğü eve dönmesine izin verdi. SeaDream Yacht Club'ın SeaDream Igemisindeki yolcular ve mürettebat üyeleriAğustos ayında bir yolcu COVID-19 için pozitif test edildikten sonra karantinaya alındı. Temmuz ve Ağustos aylarında, Carnival'a ait AIDA Cruises tarafından istihdam edilen on mürettebat üyesi COVID-19 için pozitif test yaptı. TUI / Mein Schiff için çalışan beş mürettebat üyesi, Mein Schiff 1'de bir gemi yolculuğunun iptal edilmesini gerektiren pozitif test yaptı . Bu davaların açıklamalarını buradan okuyabilirsiniz . Dokuz Kosta mürettebat üzerinde Costa Favolosa ve Costa Deliziosa pozitif çıktı.

MSC Cruise, biniş öncesi testleri MSC Grandiosa'ya binmeyi planlayan beş misafirin virüs için pozitif test yaptığını ortaya çıkardığında, Avrupa'da sağlık protokolleriyle bazı başarılar elde etti . Geçitte uçağa binmeleri reddedildi. Ama Avrupa'da diğer cruise gibi COVID-19 testleri, gerektirmeyen CroisiEurope en az yedi yolcu ve mürettebat üyelerinin yalnızca bu hafta testinde pozitif nehir yolcu gemilerine. Portekiz gazetesi Expresso'ya göre altmış beş misafir gemiden ayrıldı ve ülkelerine (Fransa, Belçika ve İsviçre) geri döndü . Bu yolcuların virüs için test edilmesi gerekiyor. Bir hafta önce, Royal Caribbean gemisindeki bir DJ, Silver Spirit'e sahipti.Kızıldeniz gezisi sırasında COVID-19 için pozitif test edildi ve bu da seyirin iptal edilmesiyle sonuçlandı. 400'den fazla mürettebat üyesi şu anda test sonuçlarını bekliyor.

Tüm bu yolculukların, daha büyük ABD kruvaziyer gemilerinin ABD limanlarının dışına yolculuklarına devam etmesinden önce, tabiri caizse "suları test etmesi" bekleniyordu. Tüm bu şirketler sağlık protokollerini duyurdular ve en önemli önceliklerinin yolcularının ve mürettebatının sağlığı ve güvenliği olduğuna söz verdiler. Ancak gerçek şu ki, kruvaziyer hattından kruvaziyer hattına farklılık gösteren protokoller, hala Avrupa'daki yolcu gemilerinde 100'den fazla yolcu ve mürettebat üyesinin virüsle enfekte olmasına izin veriyordu ( Silver Spirit'te 400 mürettebat tek başına testlerini bekliyorlardı. sonuçlar ve CroisiEurope nehir gezisi gemisinden test edilmesi gereken 65 konuk). Ayrıca Miami Herald bugün "ABD sularındaki en az 7 geminin Ağustos ayında CDC'ye COVID-19 veya COVID benzeri hastalıklar bildirdi."

CEO Del Rio, toplantı sırasında dramatik bir şekilde "kruvaziyer endüstrisinin yıkıma yakın olduğunu" iddia etti. Ancak Mayıs ayı başlarında, NCL'nin Bölüm 11'i yeniden düzenlemeyi düşünmek zorunda kalabileceğine dair haberler geldiğinde, Del Rio iflas olasılığını küçümsedi ve şirketin gelir olmadan 18 ay daha hayatta kalabileceğini söyledi. Ancak toplantı sırasında “işe gitmemiz gerek, komiser. Yeter, dedi, "Amerika'dan yola çıkmanın güvenli olacağını" iddia etti.

Del Rio, CDC'nin yelkensiz siparişinin Mart ayından bu yana ABD limanlarından çıkış seferlerini durdurmasına rağmen, “ancak yine de uçan havayollarını görüyoruz. Birinin bana, siz bir insandan dört inç uzakta otururken COVID-19'un uçakta oluşmamasının nasıl mümkün olduğunu söylemesini istiyorum. . . Bu, gemi seyahati şirketi ve birçok seyahat acentesi tarafından yaygın olarak yapılan bir argümandır.

CDC, yolcu gemilerinin sınırlı alanı ve yoğunluğunun ve seyir operasyonlarının diğer benzersiz özelliklerinin COVID-19'un dünya çapında alevlenmesine ve yayılmasına yol açtığını zaten açıkladı. Uçakla seyahat etme referansı özellikle yanıltıcıdır: Örneğin Miami'den Atlanta'ya bir uçuş, iki saatten biraz daha azdır. New York'a bir uçuş üç saatten az. Bunu, yaklaşık 168 saat süren ve potansiyel olarak gemideki diğer binlerce misafir ve gemi çalışanına maruz kalmayı içeren bir haftalık bir yolculukla karşılaştırın. Ve her ne olursa olsun, yolcu gemisi ile seyahat tamamen gönüllü ve doğası gereği eğlence amaçlıdır.

Cruise Industry News , CEO Del Rio'nun "tek istediğimiz COVID19'u çok ciddiye aldığımızı gösterme fırsatı" dediğini aktardı . Maalesef, NCL özellikle son altı ayda CDC'nin yönergeleri için çok az ilgi gösterdi.

Diğer birçok yolcu gemisi gibi, NCL de CDC'nin yargı yetkisine uyma yükümlülüğünden kaçınmak için yolcu gemisi filosunu ABD sularından ayrılmaya yönlendirdi.

Del Rio, yakınlaştırma toplantısında "çok uzun zamandır sessiz kaldığımızı" ilan etti, ancak geçmişte en çok ses çıkaran kişi oldu ve Mayıs ayının başlarında "seyir kısıtlamalarının derhal durması gerektiğini" iddia etti. Del Rio, aylar önce dikkat çekici bir şekilde, "insanların yeniden açıldığında barlara ve restoranlara koştuğunu, normal yaşamlarına dönmek istediklerini ve deniz yolculuğunun normal yaşamlarının bir parçası olduğunu" belirtmişti. Del Rio, CDC'nin sosyal uzaklaşma ve maske takmaya ilişkin yönergelerini göz ardı etmenin cesareti kırılması gereken büyük bir sorundan çok iyi bir şey olduğuna inanıyor gibi görünüyor .

İronik bir şekilde, NCL, bu ayın başlarında Miami limanında Norwegian Escape (yukarıda sağda ) ve Norwegian Epic'de (solda) birkaç partide mürettebat üyelerine maskesiz bir araya gelmelerine izin verdi . "Gülünç Bir Şekilde Aşırı Kalabalık" Norveç Kaçış Yelkenleri Miami'ye başlıklı bir makalede, NCL'nin Miami'ye giden Norwegian Escape'de birkaç farklı NCL gemisinden çalışanları topladıktan sonra , kruvaziyer hattının havuz güvertelerinde bir dizi parti planladığını kaydettik . gemileri. Sosyal mesafeyi veya maske takmayı zorlamak için hiçbir çaba sarf etmedi.

Yüzlerce NCL mürettebat üyesi ve düzinelerce subay, NCL gemisinin havuz güvertesindeki barların etrafında maskesiz açıkça karıştı ve kalabalıklaştı. ( Norwegian Epic - CDC'nin Sosyal Uzaklaşma Kuralını Gözardı Etmek İçin En Son NCL Yolcu Gemisi başlıklı makalemizde de kalabalık bir havuz partisi videosunu yayınladık ). NCL ayrıca CDC'nin mürettebat üyelerine balkonlu ayrı kabinler atanması şartlarını da göz ardı etti. NCL, gemi çalışanlarının penceresiz kabinlerde ikiye katlanmasını istedi. Bu pervasızca ve CDC'nin kurallarının açık bir ihlaliydi.

Sanal toplantı sırasında hiç kimse gemi turlarına sağlık protokolleri veya Avrupa kruvaziyer pazarının yaşadığı devam eden sorunlardan kaçınmayı amaçlayan hatlar hakkında herhangi bir soru sormadı.

Kruvaziyer hatları, Mart ayından bu yana CDC'ye karşı düşmanca olmasa da tutarlı bir şekilde işbirlikçi olmayan bir tutum sergilediler. ABD'deki COVID-19 salgını ne bir aldatmaca ne de abartıdır, çünkü en gürültülü cruise CEO'su size inanırdı. COVID-19, ABD'de günde yaklaşık 40.000 yeni enfekte ve 1.000'den fazla ölü oranında devam ediyor Test edilmiş ve etkili bir aşı dışında, bir pandemi sırasında seyretmek pervasız ve sorumsuz olmaktan başka bir şey değildir. CDC'deki federal epidemiyologları, halk sağlığı uzmanlarını ve bilim adamlarını azarlayan yanlış bilgilendirilmiş ve güçsüz bir vilayet komiserinin görüntüsü, hayal kırıklığına uğramış kruvaziyer hayranlarını ve bazı seyahat acentelerini memnun edebilir, ancak maalesef daha fazla hastalığın ve ölümün geleceğinin bir işareti.

Bu haber toplam 1175 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.