• BIST 12433.5
  • Altın 7246.69
  • Dolar 44.0481
  • Euro 51.0426
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 7 °C

Mevlana için yürüdüler

Mevlana için yürüdüler
Hz. Mevlana'nın 802. doğum yıl dönümü iin 45 gün önce İstanbul'dan yola çıkan ve 1 milyon 500 bin adım atan çift, yürüyüşlerinin son durağı Konya'ya geldi.

KONYA - Hz. Mevlana'nın 802. doğum yıl dönümü nedeniyle 45 gün önce İstanbul'dan yola çıkan ve 1 milyon 500 bin adım atan çift, yürüyüşlerinin son durağı Konya'ya geldi.



İstanbul'dan yola çıkan ve 45 gündür aralıksız yürüyen Ceyda ve Emrah Altuntecim çifti, geldikleri Konya'da ilk olarak Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti. Hz. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu olan Esin Çelebi Bayru ile birlikte Vali Doğan'ı ziyaret eden Altuntecim çiftinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Doğan, "Bu uzun yürüyüşünüzle Hz. Mevlana'nın 802. doğum yıl dönümüne işaret etmiş bulundunuz. Estetik kaygı taşımada iç dünyanızla ne kadar barışık olduğunuzu gösterdiniz. Sayenizde bugün değişik bir faaliyeti yaşama fırsatı bulduk. Bugünün önemine ayrı bir mana kattınız" dedi.
45 günde 1.5 milyon adım attıklarını ifade eden Emrah Altuntecim ise ,"Bu yürüyüşe Konya kadar büyük bir hasretle başladık. Bizler bu tür bir yürüyüşe hazır olan insanlar değiliz. Ne sporcuyuz ne de bir hazırlık yaparak yürüyüşe başladık. Ama iyi ki de yola çıkmışız. Konya'ya gelene kadar o kadar güzel şeylerle karşılaştık ki anlatılamaz. Hem Anadolu insanının misafirperverliğini görme hem de Hz. Mevlana'ya olan aşkı görme fırsatı bulduk. Bu yürüyüş Hz. Mevlana'nın himmeti ve Türk milletinin yardımlarıyla tamamlandı" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Doğan, Hz. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve Altuntecim çiftine çiçek ve hat sanatıyla yapılmış bir tablo hediye etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.