• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Metrobüs İstanbul 'da yayılıyor

Metrobüs İstanbul 'da yayılıyor
Metrobus projesi, Mecidiyeköy, Bağdat Caddesi ve Bağcılar gibi trafiğin yoğun olduğu güzergahlarda da devreye giriyor.

İSTANBUL-Avcılar-Topkapı hattında İstanbulluların beğenisini kazanan metrobus projesi, Mecidiyeköy, Bağdat Caddesi ve Bağcılar gibi trafiğin yoğun olduğu güzergahlarda da devreye giriyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mevcut metrobüs hattının Mecidiyeköy ve Beylikdüzü’ne kadar uzatılacağını, ayrıca Edirnekapı-Vezneciler, Bağdat Caddesi-Kadıköy, Beşiktaş-4.Levent, Aksaray-Bağcılar (Milliyet Gazetesi Önü) arasında da metrobüs sistemi uygulanacağını açıkladı. İstanbulluların metrobüs projesinden çok memnun olduklarını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, “Toplu ulaşımı olarak raylı sisteme kaydırırken, metrobüs ile kısa vadeli çözüm getiriyoruz” dedi.

Kadir Topbaş, Beylikdüzü ve Mecidiyeköy etaplarının yanı sıra, trafiğin yoğun olduğu dört bölgede de metrobüs projesi uygulanacağını söyledi. Başkan Topbaş, Edirnekapı-Vezneciler, Bağdat Caddesi-Kadıköy, Beşiktaş-4.Levent, Aksaray-Bağcılar (Milliyet Gazetesi Önü) arasında uygulanacak metrobus projesinin bölgedeki trafik yoğunluğunu rahatlatacağını kaydetti. Topbaş, metrobus hatlarında araçların ring yaparak hızlı, kaliteli ve konforlu bir ulaşım sağlayacağına da dikkat çekti.

 

Deniz Taksi’den sonra ‘Hava Taksi’ de yolda…

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hollanda’dan her biri 1 milyon 200 bin Euro’ya alınacak 26 metre boyundaki, 220 yolcu kapasiteli metrobüsların iki tanesinin bu ay içinde devreye sokulacağını, Haziran ayı sonuna kadar da 50 metrobüsün tamamının devreye alınacağını ifade etti.

İstanbul’a yeni ulaşım araçları kattıklarını hatırlatan Başkan Kadir Topbaş, metrobüs ve deniz taksi ile birlikte ‘hava taksi’ projesini de devreye sokacaklarını açıkladı. Kadir Topbaş, helikopterlerle yapılacak hava taksi uygulamasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, Büyükşehir Belediyesi’nin denetiminde özel sektör tarafından verilecek hizmette belediye olarak yer hizmeti de vereceklerini açıkladı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.