• BIST 8705.49
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 25 °C

Metro tünelinde birleşme

Metro tünelinde birleşme
İnşaatı yaklaşık dört yıldır süren 4. Levent-Atatürk Sanayi Sitesi-Darüşşafaka Metro Tüneli kazısı dün akşam son vuruşla birleşti.

İSTANBUL - İnşaatı yaklaşık dört yıldır süren 4. Levent-Atatürk Sanayi Sitesi-Darüşşafaka Metro Tüneli kazısı dün akşam son vuruşla birleşti.

Yerin 40 metre altındaki metro tünelinde yapılan birleşme törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. Törende Ulaşımdan sorumlu Genel sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu ve belediye yetkilileri de hazır bulundu. Taksim istikametinden başlayan son kazı çalışmaları saat 19.30 sıralarında duvar iş makinesinin son darbesiyle yıkıldı. Mühendisler ve işçiler ellerinde Türk Bayrağı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi flamasıyla Başkan Kadir Topbaş'ın yanına geldiler. Birleşme anında büyük bir mutluk yaşanırken, çalışanlar ve mühendisler sevinçle kucaklaştı.

Hattın Şişhane'den Atatürk Sanayi Sitesi'ne kadar olan bölümün bu yıl 29 Ekim'e yetiştirileceğini müjdeleyen Başkan Kadir Topbaş, Taksim -Şişhane Metrosu'nun ray döşeme çalışmalarının tamamlandığını, hattın Ayazağa'ya kadar olan kısmının da yılsonuna kadar bitirileceğini söyledi. Başkan Topbaş, "Metro çalışmalarının tamamlamasıyla trafik rahatlayacak ve vatandaşlarımız Şişhane ile Ayazağa Atatürk Sanayi Sitesi arasındaki 10 istasyonu sadece 21 dakikada katedebilecek. Hacıosman-Sarıyer Hattı ise 2010 yılında hizmete alınacak" dedi.

"Metro ve tünel gibi ulaşım aksları İstanbul için vazgeçilmez" olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, "Şu anda Taksim-Şişhane arasındaki 1650 metrelik hattın ray döşemesi tamamlandı ve hattımız canlı yayında birbirine bağlanmış oldu. Taksim-Şişhane Hattı'nda Ağustos ayında yeni alınacak 90 civarında vagonla deneme seferine başlayacağız. İnşallah bu hattı yılsonuna kalmadan 29 Ekim'de açacağız. Böylece bizim bu hattaki yolcu kapasitemiz çok daha fazla artmış olacak ve İstanbul'un metro sistemi yavaş yavaş ortaya çıkmış olacak. İstanbul için öngördüğümüz 550 kilometrelik metro ağına adım adım ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.