• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Merzifon'a uçak isteniyor

Merzifon'a uçak isteniyor
Merzifon Askeri Havaalanı'nın sivil trafiğe açılması için yürütülen inşaat çalışmalarının 15 Ocak 2008'de bitirilmesi hedefleniyor.

ÇORUM -Merzifon Askeri Havaalanı'nın sivil trafiğe açılması için yürütülen inşaat çalışmalarının 15 Ocak 2008'de bitirilmesi hedefleniyor. Çorum ve Amasyalı işadamları, bölge ekonomisi için havaalanındaki uçuşların en geç mart-nisan döneminde başlamasını istiyor.

Çorum Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇORUMSİAD) ile Amasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) tarafından Merzifon Askeri Havaalanındaki inşaat çalışmalarının yerinde görülmesi için gezi düzenlendi. Orta Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (OKASİFED) Başkanı Erdem Çenesiz, ÇORUMSİAD Başkanı Erol Karataş ve ASİAD Başkanı Fahrettin Kayalar ile bazı işadamlarından oluşan heyet Amasya Valisi Celalettin Lekesiz'i ziyaret ederek, havaalanı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Havaalanı inşaatına geçen iş adamları, şantiye şefi Yalçın Uzun ile yapımı devam eden binaları incelediler.

 



Haziran ayında başlayan inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü açıklayan şantiye şefi Uzun, havaların yağışlı gitmesi nedeniyle işlerin aksadığını söyledi. Terminal, itfaiye binası, güvenlik gibi havaalanı için gerekli olan tüm yapıların tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Uzun, binaları bir aylık gecikme ile 15 Ocak 2008'de tamamlayarak teslim etmek istediklerini kaydetti.

 

Beton dökme işlemlerinin bittiğini, pist ile apron arasındaki geçişin de tamamlandığını ifade eden Yalçın Uzun, havaalanın askeri alanın dışına inşa edildiğini hatırlattı. Uzun, "Askeri havaalanının sadece pistini kullanacağız. Piste inen uçak askeri alan dışına inşa edilen havaalanına geçerek. 15 Ocak 2008 tarihi itibarıyla inşaatı teslim etmeyi hedefliyoruz." dedi.

 

OKASİFED Başkanı Erdem Çenesiz ise, Çorum, Amasya ve Tokat'ı yakından ilgilendiren havaalanının biran önce bitirilmesini istediklerini belirtti. Çenesiz "Mart ya da nisan ayı içerisinde uçak seferlerinin başlaması bir iş adamı olarak beni çok mutlu edecek. Yaz sezonu öncesinde havaalanının uçuşlara açılması bölgedeki sanayiciler için çok önemli" şeklinde konuştu.

 

Merzifon Havaalanı'nın sivil trafiğe açılır hale gelmesinin hemen ardından THY'nin sefer koyacağını da belirten Çenesiz, personel atamasının yapılmasının ardından seferlerin başlamaması için bir neden kalmayacağını aktardı. Yetkililerin yıllık 300 bin yolcu hedeflediğini söyleyen Çenesiz, günlük 3 uçağın Merzifon havaalanını kullanabileceğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.