• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Mersin'de polifonik korolar şenliği

Mersin'de polifonik korolar şenliği
14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Polifonik Korolar Şenliği, iki gün boyunca Türkiye'nin dört bir yanından gelen 21 koroya ev sahipliği yaptı.

MERSİN- 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenen Polifonik Korolar Şenliği, iki gün boyunca Türkiye'nin dört bir yanından gelen 21 koroya ev sahipliği yaptı.

mersin-senlik-11.jpg

mersin-senlik1a.jpg

MERSİN'DE POLİFONİK KOROLAR ŞENLİĞİ YAŞANDI
14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenen Polifonik Korolar Şenliği, iki gün boyunca Türkiye'nin dört bir yanından gelen 21 koroya ev sahipliği yaptı.

mensin-senlik4.jpg

MERSİN'E ÇOK SESLİLİK YAKIŞIYOR
Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Polifonik Korolar Şenliği" Mersin'in çok sesliliğini ve kültürlülüğünü sahneye taşıdı. 15-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen etkinliğin ilk gününde 10 koro sahne alırken etkinliğin ikinci gününde (16 Mayıs) 11 koro Mersinlilerle buluştu. Şenliğin ikinci gününde 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı da Mersin Polifonik Korolar Derneği Yetişkinler Korosu ile birlikte sahneye çıkarken konserlere Mersinliler büyük ilgi gösterdi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 21 koronun buluştuğu bu şenlikte Türkiye Polifonik Korolar Derneği Gençlik Korosu, Pamukkale Üniversitesi Çoksesli Korosu, Marmara Üniv. Eğitim Fak. GSEB Müzik Eğt Anabilimdalı Korosu, Antakya Polifonik Koro, Çokfonik Adana Çoksesli Korosu, Mersin Oda Korosu, Ancora Çoksesli Korosu, İçel Sanat Kulubü-Polifonik Korosu, Mersin Polifonik Korolar Derneği Yetişkinler Korosu, Mersin Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu, Umut Işığı Çocuk Korosu, Mezitli Ahmet Hocaoğlu İlköğretim Okulu, Mersin Yalınayak Ortaokul Korosu, Mersin Özel Toros Koleji, Hüseyin Güvercin Ortaokulu Çocuk Korosu, Özel Güney Gelişim Koleji, Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi Çoksesli Korosu, Özel Çukurova Bilfen Okulları, Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi 4. Sınıf Korosu, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Konrul Vocal Ensemble, Mersin Polifonik Korolar Derneği Umutışığı Gençlik Korosu sahne aldı.

mersin-senlik3.20150517224542.jpg

KUBAT SÖYLEDİ HALK COŞTU
Mersin'de türkü dolu bir gece yaşandı. Mersin Festival Orkestrası'nın eşlik ettiği Kubat ve Folklorama konserine halk büyük ilgi gösterirken, konser sonunda festivale katkıda bulunanlara plaket verildi.

mensih-senlim-5.20150517224658.jpg

TÜRKÜLER ÇOK SESLİ OLARAK YORUMLANDI
14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali ücretsiz etkinliklerine Kubat ve Folklorama konseri ile devam etti. Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatro'da gerçekleşen konsere katılanlar klasik müzik ile harmanlanan türkülere coşkuyla eşlik etti. Sarı Gelin'den Çökertme'ye, Kekliği Düz Ovada Avlarlar'dan Aman Adanalı Canım Adanalı'ya kadar Anadolu'nun sevilen türkülerini çok sesli olarak yorumlayan Kubat ve Folklarama Mersinlilere müzik ziyafeti çekti. Mersin Festival Orkestrasının eşlik ettiği konserin şefliğini Serdar Yalçın yaparken konser boyunca Kubat'a Ayten Telek, Zafer Erdaş, Sevim Zerenaoğlu, Gökhan Ürben, Hüseyin Likos ve Deniz Likos solist olarak eşlik etti. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın da izlediği konser sonunda sanatçılara ve festivale destek olanlara plaketler sunuldu. Sanatçılara plaket takdim etmek üzere sahneye çıkan Hamit Tuna, böyle bir konserin Mersin'de yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek sanatçılara ve tüm festival destekçilerine teşekkür etti. Sanatçılara plaket verilmesinin ardından festivali takip eden ve haberleri ile festivale katkı sağlayan basın mensuplarına da plaket sunuldu.Konseri takip eden isimlerden olan Fox TV Anchormani İsmail Küçükkaya da yaptığı konuşmada Mersin'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Mersin ile arasında özel bir bağ bulunduğunu belirtti. Küçükkaya'ya plaketini Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna takdim etti.

DURMAK YOK TÜRKÜYE DEVAM
Kubat ve Folklorama 17 ve 18 Mayıs tarihlerinde halkla buluşmaya devam edecek. Bu akşam (17 Mayıs) Mersin Üniversitesi Amfi Tiyatro'da sahne alacak olan Kubat ve Folklorama yarın akşam da (18 Mayıs) Tarsus Belediyesi 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde olacak. Tüm halkın katılımına açık olan konserlerin başlama saati ise 20.00.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.