• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Mercure Hotel Stuttgart Müdürü, gençleri turizme çağırdı

Mercure Hotel Stuttgart Müdürü, gençleri turizme çağırdı
Mercure Hotel Stuttgart Airport Messe Otel Müdürü Gürkan Gür, pandemi nedeniyle turizmin personel kaybı yaşadığını belirterek ailelere çocuklarını turizme yönlendirmelerini söyledi

STUTTGART /ALMANYA- Mercure Hotel Stuttgart Airport Messe Otel Müdürü Gürkan Gür, pandemic nedeniyle turizm sektörünün büyük ölçüde personel kaybı yaşadığını belirterek “Turizmden ayrılanların yerine yenilerini bulmakta zorluk çekiyoruz. Mültecilere ve göçmenleri otele alarak hizmet içi eğitimle turizme kazandırıyoruz. Vasıfsız kişileri vasıflı hale getirerek meslek kazanmalarını sağlıyoruz. Ailelerin çocuklarını meslek kazanmaları için bize göndermelerini bekliyoruz” dedi

mercure-hotel-stuttgart-airport-messe-otel-muduru-gurkan-gur,.jpg

TURİZM SEKTÖRÜNÜ SEÇSİNLER
“Korona Zamanlarında Eğitim – Turizm İçin Zorluklar ve Fırsatlar” başlıklı açık oturumda ailelerin çocuklarını meslek eğitimine yönlendirmeleri gerektiğini ve turizmci olarak gençlerin eğitimine hazır olduklarını söyledi. Gürkan Gür, pandemi döneminde turizmde eleman sıkıntısı çekildiğini belirterek ailelerin çocukları için turizm sektörünü seçmelerini önerdi ve “Aileler bize başvursunlar, hemen hizmet içi eğitimle gençleri turizme kazandıralım” dedi.

MÜLTECİLERİ TURİZME KAZANDIRIYORUZ
Gürkan Gür, birçok sektöre büyük darbe vuran pandemiden turizm sektörünün büyük yara aldığını söyledi. Otellerin doluluk oranlarının rekor seviyede düştüğünü, otelcilik ve turizm sektörünün diğer dallarında personel sıkıntısı çektiklerini belirten Gürkan Gür, Almanya’daki mültecileri turizm sektörüne kazandırmak için hizmet içi eğitim çalışmaları çalışmalarına sürdürdüklerini bildirdi.

mercure-hotel-stuttgart-airport-messe-otel-muduru-gurkan-gur,-002.jpg

GÜRKAN GÜR, AİLELERE ÇAĞRI YAPTI
Mercure Hotel Stuttgart Airport Messe Otelde düzenlenen “Korona Zamanlarında Eğitim – Turizm İçin Zorluklar ve Fırsatlar” başlıklı bir açık oturumda konuşan Gürkan Gür, pandemiden kaynaklanan sektördeki aşırı daralma nedeniyle meslek eğitimi için yetiştirecek öğrenci bulamadıklarından yakındı. Gür, ailelerin çocuklarını turizm mesleğine yönlendirmelerini istedi.
 

mercure-hotel-stuttgart-airport-messe-otel-muduru-gurkan-gur,-001.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Programın ev sahipliğini Mercure Hotel Stuttgart Airport Messe Otel Müdürü Gürkan Gür, yaptı. Oturumda Federal Ekonomik İşler ve Enerji Bakanlığı’nda Parlamento Devlet Sekreteri, Federal Turizm ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerden Sorumlu Komiseri Thomas Bareiss, Esslingen-Nürtingen Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası (IHK) Başkanı Heike Gehrung-Kauderer ile Mercure Hotel Stuttgart’ın şefi Saleem Rizwan konuşmacı olarak yer aldı.

mercure-hotel-stuttgart-airport-messe-otel-muduru-gurkan-gur,-003.jpg

TURİZM EĞİTİMİ İÇİN HAZIRIZ
Turizme eleman yetiştirmek için alt yapıya ve yeterli birikime sahip olduklarını belirten Gürkan Gür, otel bünyesinde görev verdikleri mültecilere aynı zamanda eğitim verdiklerini, vasıfsız çalışanı vasıflı hale getirdiklerini anlattı. Gürkan Gür, yıllardır mültecilere hizmet içi eğitim vererek onları turizme kazandırarak meslek sahipi olmalarına imkan verdiklerini söyledi.

YETENEKLERİNE GÖRE İŞ VERİYORUZ
Gürkan Gür şöyle devam etti: “Mercure Hotel Stuttgart Airport Messe bünyesinde meslek eğitimi vermek için her türlü imkanımız var. Çok eneyimli kadromuzla bize başvuranların yeteneklerini keşfederek uygun bölümlere yerleştiriyoruz. Ancak pandemi nedeniyle eğitimini tamamlayıp turizme kazanhdıranların yerine yenilerini bulamıyoruz. Turizm sektöründe kaybettiğimiz elemanların yerine yenileri gelmiyor.Bu nedenle ailelelerin çocuklarını turizm sektörüne yönlendirmeleri gerekiyor. Biz her türlü imkanımızla gençleri turizme kazandırmak için hazırız.”
 

Kaynak: Kilim Gazetesi/ Stuttgart
Bu haber toplam 1745 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.