• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

MATSO: Manavgat'ta 20 bin dönümde muz üretimi yapılıyor

MATSO: Manavgat'ta 20 bin dönümde muz üretimi yapılıyor
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurt ve Meclis Üyesi Mustafa Yaman ile birlikte seralarında nöbet tutan üreticilerinin yanında oldu

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA
- Meteorolojiden yapılan zirai don uyarısının ardından Türkiye’nin en önemli örtü altı muz yetiştiriciliği merkezi olan Manavgat’ta soğuk hava ve dondan ürünlerinin zarar görmemesi için üreticiler tarafından geceleri nöbet tutmaya başlandı.
Muz seralarında aşırı soğuklarda sıcaklıklar düşmeye başlayınca üreticiler tarafından müdahale edilerek ısıtma ve nemlendirme sistemleri devreye sokuluyor. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurt ve Meclis Üyesi Mustafa Yaman ile birlikte ürünlerini soğuk hava ve dondan korumak için muz seralarında nöbet tutan üreticileri ziyaret ederek onların mücadelesine ortak oldu. Üreticilere kolaylıklar dileyen Başkan Boztaş ve beraberindeki heyet Gündoğdu, Çolaklı, Evrenseki, Ilıca, Yeniköy, Sarılar, Sülek ve Doğançam mahallesindeki seraları ziyaret ederek üreticilerle sohbet ettiler.

matso-baskani-ahmet-boztas,-.jpgÜreticilerimizin mücadelelerinde yanlarında olmak istedik

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş, Manavgat’ta iş insanlarının son 5 yılda örtü altı muz yetiştiriciliğine çok büyük yatırımlar yaptığını belirterek 20 bin dönüm alana yaklaştığını söyledi. Son 2 gündür yaşanan zirai don ve aşırı soğuklara karşı bölgedeki tüm muz seralarında ürünleri korumak için mücadele veriliyor. Üreticilerimiz ve yatırımcılarımızı bu mücadelelerinde yanlarında bulunarak, kendilerine moral desteği vermek istedik. Biz istihdama ve üretime katkı yapan iş insanlarımızın ve üreticilerimizin her zaman yanındayız yanında olmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

matso-baskani-ahmet-boztas,--001.jpgManavgat Muzu ithal muzdan daha kaliteli

Manavgat Muzunun aromasının ile ithal muzdan daha kaliteli ve dayanıklı bir muz olduğunu kaydeden Başkan Boztaş, kentte yetiştirilen muzun artık tüm Türkiye'de aranır hale geldiğini söyledi. Uzun yollardan gelen ithal muzun daha uzun ömrü olması için çeşitli işlemlerden geçtiğine vurgu yapan Başkan Boztaş Manavgat muzunun daha sağlıklı olduğunu belirtti.
matso-baskani-ahmet-boztas,--002.jpg
matso-baskani-ahmet-boztas,--003.jpg

Bu haber toplam 3869 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.