• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 15 °C

MATSO: Hükümetin turizmcinin çığlığını duymasını istiyoruz

MATSO: Hükümetin turizmcinin çığlığını duymasını istiyoruz
MATSO: Hükümetin turizm sektörünü ayrı değerlendirerek geçimini turizmden sağlayan sektöre yardım etmesi gerektiğini anlattı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, “hükümetin turizmcinin çığlığını duymasını istiyoruz” diyerek acil KGF Turizm Destek Paketi beklediklerini söyledi. Boztaş, hükümetin turizm bölgeleri için Antalya, Muğla, Izmir, Denizli, Aydın ve Mersin pandemi sürecinde işyerlerini açamayan geçimini turizmden sağlayan sektöre yardım etmesi gerektiğini anlattı.
Covid 19 tedbirleri kapsamında Antalya Manavgat'ta turizmci esnafının 20 Mart'tan bu yana dükkanlarının kapalı olduğunu belirten Boztaş,"Bölgemizin acilen Turizm Destek Paketine ihtiyacı var.Hükümetin bu noktada turizmcinin çığlığını duymasinı istiyoruz” dedi.

boztas-matso.jpgTÜM ÇARKLAR DURDU
Turist olmayınca bölgede başlıca sektör turizm olunca ekonominin tüm çarklarının durduğunu belirten MATSO Başkanı, “300 bin yatak kapasiteli Manavgat - Side destinasyonunda pandemi sürecinde turist yokluğuna bağlı turizmden beslenen 52 kalem iş kolu vet urizm esnafıın 6 aydır iş yerlerinin kapali olmasina baglı çok zor günler geçirdiğini söyledi.

YÜZDE 90’ININ İŞLERİ KÖTÜ
MATSO'ya üye 7 bin turizm esnafının geçimini turizmden sağladığını anlatan ve işletmelerle yapılan görüşmede yüzde 90'ının işlerinin çok kötü olduğunu belirtti. Boztaş şöyle devam etti:
“Turizmci esnafı pandemi sürecinde turist yokluğundan çok kötü durumdadır. Dükkanmarını açan küçük işletmelerin yüzde 90’ında gelir bir önceki yıla göre yüzde 90 düşük ve neredeyse sıfır noktasındadır.

BORCU BORÇLA KAPATMANıN SONU YOK
Ayakta kalabilmek için boru borçla kapatmaya çalışıyorlar. Ama borçlar nasıl ödenecek, sonu nereye varacak kimse bilmiyor. Pandemide normalleşmenin turizm bölgelerine getirisi yoktur. Normalleşme ile turizm bölgelere bir tutulmarak değerlendirilmemelidir.

HÜKÜMET TURIZMI AYRı DEĞERLENDIRIP, DESTEKLEMELI
300 bin yatak kapasiteli Manavgat'ta 400 beş yıldızlı otellerin sadece 40 tanesi, yani yüzde 10'nu açıktır. 20 Temmuz itibariyle Antalya’ya inen turist sayısı 10 bindir. Ayakta kalmamız ve turizmden beslenen 52 kalem iş kolunun ayakta kalabilmesi için acil ılarak hükümetten turizm destek paketi bekliyoruz."

Bu haber toplam 1610 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.