• BIST 10471.32
  • Altın 2446.35
  • Dolar 32.8093
  • Euro 35.1341
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 31 °C
  • Antalya 31 °C

Matbah Restaurant’da Türk Mutfağı’nin “Ege Lezzetleri”

Matbah Restaurant’da Türk Mutfağı’nin “Ege Lezzetleri”
Matbah Restaurant, tarihi yarımada da 21-27 Mayıs tarihleri arasında, Türk Mutfağı haftasına özel ‘Ege Lezzetleri Menüsü’ ile konuklarını ağırlıyor.

İSTANBUL - Ottoman Hotel Imperial bünyesinde yer alan Matbah Restaurant, yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğuna ev sahipliği yapan tarihi yarımada da 21-27 Mayıs tarihleri arasında, Türk Mutfağı haftasına özel ‘Ege Lezzetleri Menüsü’ ile konuklarını ağırlıyor.

Zengin gastronomi kültürünü Türk Mutfağı Haftası kapsamında, üçüncü kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk Mutfağı’nın eşsiz reçeteleriyle tanıştırıyor.

matbah-restaurant-016.jpgTürk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle, sürdürülebilir Türk mutfağının birbirinden lezzetli, sağlıklı, geleneksel ve atıksız reçeteleri öne çıkarılırken bu yıl tarih, kültür ve doğanın bir buluşması olan Ege lezzetleri, coğrafi işaretli ürünleriyle hazırlanan özgün lezzetler tanıtılıyor.

matbah-restaurant-018.jpg2010 yılında UNESCO tarafından “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası” olarak kabul edilen Akdeniz Diyeti’nin hâkim olduğu bu kıyılar, bölgeyle özdeşleşen enginar ve kabak çiçeği gibi sebzeleri, yöreye özgü çeşit çeşit otları ve deniz ürünlerinin bolluğuyla meşhur. Ege bölgesi aynı zamanda, asırlık zeytin ağaçlarıyla uzun yaşamın sırrı olan zeytinyağı mucizesinin de ortaya çıktığı topraklar. Öyle ki zeytin bahçeleri Çanakkale’den Muğla’ya bir rota gibi uzanarak bölgenin zeytin ve zeytincilikle ilişkili kültürel mirasını da gözler önüne seriyor.

matbah-restaurant-017.jpgTürk Mutfağı Haftası boyunca 81 ilde düzenlenecek etkinliklerde yerel malzemeler ve geleneksel pişirme teknikleriyle hazırlanacak, kadim ve sürdürülebilir Türk Mutfağı’nı yansıtan tüm menüler, Türk kahvesi, Türk çayı ve lokum ikramıyla da Türk mutfağının tüm yönleriyle deneyimlenmesini sağlayacak.

matbah-restaurant-019.jpg

Bu haber toplam 1345 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.