• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Martı Otel'den %237 artan hisse ile ilgili manipülasyon uyarısı

Martı Otel'den %237 artan hisse ile ilgili manipülasyon uyarısı
Martı Otel İşletmeleri, bir yatırımcısının medya üzerinden yaptığı açıklamalar ve sosyal medya yansımaları üzerine KAP'a açıklama gönderdi.

İSTANBUL- Martı Otel İşletmeleri, bir yatırımcısının medya üzerinden yaptığı açıklamalar ve sosyal medya yansımaları üzerine KAP'a açıklama gönderdi.

Martı Otel İşletmeleri, bir yatırımcısının medya üzerinden yaptığı açıklamalar ve sosyal medya yansımaları üzerine KAP'a açıklama gönderdi. "Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama" başlıklı açıklamada "Şirket payları üzerinde piyasa bozucu nitelikte manipülatif hareket ve algı çalışmalarının, Sermaye Piyasası Kurulu'na bildirilmiştir" denildi.

Martı Grubu tesislerinin 2022 sezonunda yüksek dolulukla operasyonlarına devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, yaz sezonuna girerken gerçekleştirilen sermaye artışı ile şirketin operasyonel ve mali performansının güçlü tutulmasının sağlandığına da dikkat çekildi.

marti-otel-001.jpg

Martı Otel İşletmeleri A.Ş.'nin 26 Eylül 2022 saat 09.44'te KAP'a yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Martı Otel İşletmeleri 1967'de çok ortaklı olarak halka açık bir şekilde kurulmuş, 1989 yılında 'Türkiye'de borsaya kote olan ilk turizm şirketi' olmuş ve bugün 12.500'i aşkın yatırımcısıyla faaliyetlerine başarıyla sürdürmektedir.

Bir yatırımcımızın Şirketimiz payları üzerindeki Haziran - Eylül döneminde alım işlemleri ile sermayedeki payının %5'i aştığına ilişkin mevzuata aykırı şekilde MKK yerine doğrudan kendisinin yaptığı özel durum açıklaması akabinde, basında ve bazı sosyal medyada kişisel hesaplarda, şirketin paylarının çoğunluğunu alma yoluyla devralma süreci başladığı şeklinde yapılan ifadelerle ilgili Şirketimiz payları üzerinde piyasa bozucu nitelikte manipülatif hareket ve algı çalışmaları, Sermaye Piyasası Kurulu'na bildirilmiştir.

Pandemide yaşanan 2 yıllık duraksama sonrası sektör genelinde başlayan hızlı atılım paralelinde 2022 sezonunda, turizmin öncü ve köklü kuruluşu Martı Grubu'na ait tüm tesislerde yüksek doluluk ile operasyonlar devam etmektedir.

Yönetim olarak, 2022 yaz Sezonuna girerken sermaye artış sürecini başarıyla tamamlayarak, şirketin mali yapısının ve faaliyetlerinin sağlıklı biçimde sürdürülmesi, Şirketin operasyonel ve mali performansını güçlü tutulmasını sağlanmıştır.

Bu çerçevede, güncel bilgilere erişmek için Şirketimiz tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan özel durum açıklamalarının takibini ve bunun dışında başka bilgilere itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

Martı Otel’e ait hisselerin fiyatı 15 Haziran 2022 günü en düşük 1,39 TL’yi görürken şimdilerde 4,68 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Üç ayda değer artışı yüzde 237 seviyesinde bulunuyor.

Bu haber toplam 2601 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.