• BIST 9451.72
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Marriott, "Yeşil Bir Seçim Yap" programını kaldırıyor

Marriott, "Yeşil Bir Seçim Yap" programını kaldırıyor
Marriot Hotel Grubu, bir odaya hizmet etme maliyetini düşürmek için temizlik istemeyen konuğa ödül veriyordu.

SAN FRANSİSKO- Marriot Hotel Grubu, sadakat programı üyelerine günlük temizlik hizmetini seçmemek için bazı teşvikler sunuyordu. Açıkçası, temizlik sağlamak maliyet getiriyor.Bu nedenle, bir odaya hizmet etme maliyetini düşürmek için temizlik istemeyen konuğa ödül veriliyordu. Bu konuklar için bir teşvik yaratıyordu.
Marriott’un cevreci anlayışla hizmete koyduğu programın adı "Yeşil Bir Seçim Yap" idi. Bununla Bonvoy üyeleri, temizlik hizmetini esüemedikeri her gün için 500 puan kazanıyordu. Bu yalnızca iki gece veya daha uzun süreli konaklamalarda geçerliydi. Check-out yapılan gün seçilmiyordu.

marriot-hotel-grubu,-.jpegIŞÇI SENDIKALARı PROGRAMA KARŞı ÇıKTı.
Programa göre, yıkanmaları gereken çarşaflar, havlular değiştirilmiyordu. Böylece program su ve diğer malzemelerden tasarruf ile çevre için iyi bir şey yapılıyor şeklinde pazarlandı. Gerekli temizlik miktarını ve dolayısıyla mevcut iş sayısını azalttığı için işçi sendikaları programa şiddetle karşı çıktı.

Bazı bonus puanlar sağlamanın maliyeti, bir odayı temizleme maliyetinden daha düşük olduğu için, otellerin bunu sunma nedeni tamamen ekonomikti. Marriott, temizlik hizmetini geri çevirmek için 500 bonus puan teklif etti

marriot-hotel-grubu,-.jpgPANDEMİ "MAKE A GREEN CHOICE" PROGRAMıNı KALDıRDI
Pandemi sırasında, temizlik prosedürlerinde epeyce değişiklik oldu. Artık birçok otel günlük temizlik hizmeti vermiyor Birçok otel günlük temizlik hizmetini yalnızca talep üzerine sunuyor.
Günlük temizlik hizmeti veren otellerde pek çok misafir, içinde kimsenin olmasını istemedikleri için odalarını temizletmemeyi tercih ediyorlar. Bu gelişmelerle Marriott, "Yeşil Bir Seçim Yap" programını sona erdirdi.
Programın geçici olarak askıya alınması bir şeydir. Ancak bu kalıcı bir değişiklik gibi görünüyor.
Küresel salgın, otellerde kalan ve kaldıkları süre boyunca teması sınırlandırmak için günlük temizlik hizmetinden giderek daha fazla vazgeçmeyi tercih eden tüm misafirlerin tercihlerini etkiliyor.
marriot-hotel-grubu,--001.jpgKonukların kaldıkları süre boyunca temizlik talep ettikleri çoğu durumda, yatak yapmak ve havlu değiştirmek gibi odayı toparlamak olarak görülüyor. Bu bile artık genellikle mobil uygulama aracılığıyla talep ediliyor.
Yine de, çoğunluk Yeşil Bir Seçim Yap seçeneğini tercih etmediğinden program durduruldu. Tüm konuk odalarının derinlemesine temizlendiğini bilmek istiyorlar. Konuklar, günlük temizlik hizmeti almamayı giderek daha fazla tercih ediyor Konukların çoğu, odalarının yapılmaması karşılığında puan istemiyor.
Marriott, "Yeşil Bir Seçim Yap" programını kaldırdı, bu nedenle artık bonus puanlar kazanmak için temizlik hizmetini geri çevirmeye yönelik bir teşvik yok. Gerçek şu ki, eski bir KMT sadık perspektifinden bakıldığında, bu program son birkaç yıldır zaten değersizdi. 

Bu haber toplam 2120 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.