• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 30 °C

Marriott, 5 Temmuz’a kadar marka standartların askıya aldı

Marriott, 5 Temmuz’a kadar marka standartların askıya aldı
Marriott, işletmesini yaptığı otelleri kaybetmemek için 5 Temmuz’a kadar marka standartalarını askıya aldı.

ALİ EMRE ALTINTAŞ
LONDRA- Dünya zinciri Marriott, işletmesini yürüttüğü otellerde korona virus nedeniyle zincir otellerini kaybetmemek için mülk sahiplerinin yükünü hafifletmek amacıyla Mart ayı ilk çeyrek gelir çağrısında, 5 Temmuz'a kadar marka standartlarını askıya alacağını duyurdu.
Marriott marka standartları içinde yer alan “Marriott Titanium Elit” kart sahiplerine verdiği özel hizmetleri de durdurdu. Otellerde barlar, salon, restoran gibi bölümlerin kapalı olacağı bildirildi. Ayrıca otel sahiplerinin gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarında misafir taleplerine göre oda ya kahvaltı vermelerini tercihlerine bıraktı.

marriott-002.jpg

MARKA KURALI DIŞINA ÇIKMA CEZASI ERTELENDİ
Oteller ve özellikle lüks, lüks markaların mal sahipleri Marriott şirketi tarafından uymak zorunda oldukları standartlar dışına çıktıklarında para cezası veriliyor veya markadan çıkarılıyorlardı. Bu marka standartları, odada ki tuvalet malzemelerinden seçkin üyelere sunulan faydalara ve çok daha fazlasına kadar her şeyi kapsıyor.

marriott-003.jpg

ELİT KART ÜYELERİNE AYRICALIKLI HİZMET DURDURULDU
Marriott'un marka standartlarını askıya almanın yanı sıra elit fayda garantisini de askıya aldığını bildiriyor. Bu garanti, Marriott elit üyelerine ücretsiz kahvaltı veya salon erişimi gibi belirli avantajlar sunulmazsa belirli bir miktarda (nakit veya puan şeklinde) tazminat hakkı veriyor.
Marriott Başkan Yardımcısı John Wolf şunları söyledi: “COVID-19'un neden olduğu gelişen durum çok zorlu bir iş ortamı yaratıyor. Bu nedenle Elit Garantilerimiz (Nihai Rezervasyon Garantisi, Lounge erişimi, Garantili Oda tipi ve Elit Hoş Geldiniz hediyesi) için tazminat talebinden 5 Temmuz'a kadar feragat ediliyor. “

marriott-004.jpg

SALONLAR, BARLAR, RESTORANLAR KAPALI
Marriott’un bu uygulamasının mülk sahiplerinin maliyetlerini azaltacağı ve pandemide seyahat kısıtlamaları uzadıkça daha fazla otelin zincirden çıkmasını önleyeceği bildirildi. Bununla birlikte, misafirler bu dönemde lüks bir Marriott’da kalıyorsa, tam deneyimi elde edemeyeceğini gösteriyor. Bu değişiklikler ile otellerin maliyetlerini düşürmenin en kolay yolunun, otel doluluğunda salonları, barları ve restoranları kapatmak olduğu anlatıldı

Böylece, Marriott’un yüzlerce lüks oteli, misafirlerine restoran kapalı olunca oda servisi kahvaltısı gibi bir çeşit alternatif sunmayı üstleneceler. Ancak güvenlik bunları garantisi olmadan bunu yapma zorunluluğu olmadığı bildirildi.

Bu haber toplam 3922 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.