• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Marmaris'te hanutçulara ağır ceza

Marmaris'te hanutçulara ağır ceza
Vali Lütfi Yiğenoğlu, hanutçuluk yapıp, turisti dolandıranların kendi menfaati için ülkeyi sattığını belirterek "Marmaris’te barındırmayacağız”dedi.

MUĞLA- Marmaris Liman Başkanlığı’nın açılışında konuşan Vali Lütfi Yiğenoğlu, hanutçukluk yapıp, turisti dolandıranların kendi menfaati için ülkeyi sattığını ifade ederek, “Bundan sonra hata yapana bedelini ağır ödeteceğiz, böyle insanları Marmaris’te barındırmayacağız” diye sert bir konuşma yaptı.

 

Yenilenen Marmaris Liman Başkanlığı binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Gümrük Meydanı’ndaki eski binasında yenilenmiş haliyle denizcilere daha iyi hizmet vermesi amacıyla restore edilen liman başkanlığı binasının açılışına Vali Lütfi Yiğenoğlu’nun yaptığı konuşma damgasını vurdu. “Bu cennet köşeyi kimse mahvedemez” diyen Yiğenoğlu, Marmaris’in bedeli ağır olan bir ilçe olduğunu ve hata yapanın bu bedeli ödeyeceğini söyledi.

 

Vali Yiğenoğlu, “Marmaris eskiden farklıydı, doğanın yüz puanı vardı. Bu puanlar her geçen yıl silinmeye başladı. Turizmin gözbebeği, nazar boncuğu Marmaris’in bu puanlarını insanlar siliyor. Burada yaşayan herkesin bu güzelliklerin hakkını vermesi gerekir. Marmaris eskisi gibi değil artık, ancak burayı hak ettiği yere taşıyıp, turist profilini yükseltmemiz gerekiyor” dedi.

 

2008 yılından itibaren bu tahribe kesinlikle izin verilmeyeceğini kaydeden Yiğenoğlu, “Turistlere havaalanında ülkelerine giderken form doldurtacağız. Bunun için özel bir ekip kuruyoruz, turistin şikayet ettiği konularda gereken hemen yapılacak ve gerekli cezalar verilecek. Bu cennet köşeyi kimse mahvedemez. Hata yapana bedelini ağır ödetir, burada barındırmayız. Bu konuda kamu ve özel kesimin bize destek vermesini istiyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.