• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Marmaris turizminin geleceği yeniden planlanıyor

Marmaris turizminin geleceği yeniden planlanıyor
Marmaris turizm projelerini değerlendirmek amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Marmaris Turizm Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

MARMARİS - Marmaris’in turizm potansiyelinin ve turizm gelirlerinin arttırmak, ilin turizmine değer katmak ve devam eden turizm projelerini değerlendirmek amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Marmaris Turizm Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlenen toplantıya Vali Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl'ün yanı sıra diğer davetliler katıldı.

Toplantıda Marmaris bölgesinde gerçekleşen orman yangını sonrasında Marmaris Kaymakamlığı, Marmaris Belediyesi, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), tarafından hazırlanan “Yeniden Marmaris” sloganıyla Marmaris yarımadasının yeniden yapılandırılması, dünya trendlerine uygun dönüşümü sağlamış, sürdürülebilir bir destinasyon olması ve turizmin 4 mevsime yayılmasını hedefleyen çalışmanın sunumu Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği Genel Sekreteri Hale Altan tarafından yapıldı.

marmaris-turizm.pngSunumda, Marmaris’in Türkiye’nin turizm eğitim destinasyonu olarak da ön plana çıkması, Marmaris’in doğal ve kültürel varlıklarını yeniden kazanıp koruyarak yarımadanın doğal bir yaşam parkına dönüştürülmesi, tabiat ve kültürel güzellikleri ile ekolojik, sürdürülebilir ve yeni trendlere uyumlu bir yaklaşımla konaklama sektörü, deniz turizmi ve gastronomisi ile dünya turizm arenasında “Yeniden Marmaris” hikayesinin tanıtılmasının hedeflendiği ifade edildi.Marmaris 116 bakanlık belgeli, 820 belediye belgeli konaklama tesisinde toplam 75.000 yatak kapasitesi, 97.391 m2 sahil alanı, 14 adet marina, rıhtım ve iskele tesisi, 3 adet çekek yeri, 4300 bağlama kapasitesi ile ülke toplamının %16’sını oluşturarak en fazla bağlama kapasitesine sahip olup, Marmaris’te 3 rıhtım ve bir adet kruvaziyer limanı bulunmaktadır.

Marmaris ilçesinde turizmin, bütün yarımadanın köy alanlarına kadar koruma-kullanma dengesi içerisinde konaklama, pansiyonculuk, butik otelcilik, deniz turizminin gelişmesi, gastronomi ve restoranları ile yayılması, mevcut yatak kapasitesinin uygun görülen bir kısmının dönüştürülerek rezidans, sağlık hizmetleri ve üçüncü yaş turizminin geliştirilmesi, Marmaris’in denizcilik ve konaklama sektörü ile ilgili bir eğitim destinasyonu olması, sağlık, kültür ve spor turizminin geliştirilmesi, her mecrada (fuarlar, kültür sanat etkinlikleri, dijital mecralar, yazılı-görsel basın) Türkiye Tanıtım Ajansı (TGA) tarafından hazırlanacak bir yol haritası ile tanıtılması konularında görüş ve öneriler değerlendirildi.

Tüm paydaşlarla birlikte iş birliği içerisinde Muğla’nın geleceğini planlayacak çalışmalar gerçekleştirdikleri ifade eden Vali Orhan Tavlı, Marmaris’te ilk etapta, kültür turizminin geliştirilmesi ve Marmaris’in sahip olduğu tarihi zenginliklerin gün yüzüne çıkarılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın finansal desteğiyle 8 antik kent ve 3 diğer tarihi alanlarda yüzey araştırması, kazı, restorasyon gibi çalışmalara başlandığını ifade etti.

Bu haber toplam 1108 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.