• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Marmarabirlik'ten tanıtım atağı

Marmarabirlik'ten tanıtım atağı
Marmarabirlik, olumsuz görüşleri kaldırmak için zeytin üreticisinin direk temas halinde olduğu siyasileri bilgilendirme atağına geçti.

BURSA -Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) hakkındaki olumsuz görüş ve düşünceleri ortadan kaldırmak amacıyla zeytin üreticisinin direk temas halinde olduğu siyasileri bilgilendirme atağına geçti.

Refi Taviloğlu başkanlığındaki Marmarabirlik Yönetim Kurulu, bu kapsamda TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, aynı zamanda AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı olan Bursa Milletvekili Ali Koyuncu'yu ziyaret etti. Taviloğlu ve yönetim kurulu üyeleri rakamsal verilerle Marmarabirlik'in dününü ve bugününü anlattı.

 

Marmarabirlik'in ürün alım ve satım politikalarına yönelik eleştirilerin yanlış bilgiden kaynaklandığını söyleyen Taviloğlu, birlik olarak 2000 yılında çıkarılan ve tarım satış birliklerini yeniden yapılandıran yasaya uygun hareket ettiklerini söyledi. Yeniden yapılandırma sürecinden alnının akıyla çıkabilen tek birliğin Marmarabirlik olduğunu ifade eden Taviloğlu, en çok eleştiri konusu olan zeytin fiyatını arz-talep dengesinin belirlediğini ifade ederek, birlikler kanalıyla devlet desteğinin ortadan kalktığını, dolayısıyla Marmarabirlik'in de kendi ayaklarının üzerinde durması gerektiğini kaydetti.

 

Bursa Milletvekili Ali Koyuncu da, TBMM Tarım Komisyonu Üyesi olarak, amaçlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu belirterek, zeytincinin sorunlarının çözümü konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu son olarak AK Parti'nin yeni il başkanı Sedat Yalçın'ı ziyaret etti. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da, partili zeytin üreticilerinden Marmarabirlik hakkında pek çok yakınma dinlediğini, yapılan bilgilendirmeyle kafasındaki soru işaretlerinin dağıldığını söyledi.

 

Bu arada, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, en son CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen'in, Tarım Bakanlığı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinden yola çıkarak, muhalefet partilerine mensup milletvekillerini de bilgilendireceklerini belirtti. Taviloğlu; "2007-2008 zeytin alım kampanya döneminde gördük ki, Türkiye'de artık sofralık zeytin arzında fazlalık var. Bölge tüccarı maliyeti daha ucuz olan bölge dışından ürün almaya başladı. Dolayısıyla bölge zeytininin tek alıcısı da Marmarabirlik oldu. Önümüzdeki yıllarda da bu böyle olacak. Dolayısıyla her kişi ve kurum geleceği daha iyi okuyup, Marmarabirlik'in önemini anlamalı ve desteklemeli" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.