• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Marina'da 200 yabancı yaşıyor

Marina'da 200 yabancı yaşıyor
Marmaris'teki evleri lüks yatları olan çoğunluğu Alman ve İngiliz olan yabancılar "Elektrik, su, doğal gaz, internet faturası gibi derdimiz yok." diyorlar

MARMARİS- Marmaris Netsel Marina'da yat sahibi yaklaşık 200 yabancı yaşıyor.  Evleri lüks yatları olan çoğunluğu Alman ve İngiliz olan yabancılar  "Elektrik, su, doğal gaz, internet faturası gibi derdimiz yok. Hepsi bizim için hazır. Ayrıca, denizde uyumak beşikte uyumak gibi keyifli," diyerek memnuniyetlerini anlatıyorlar.

 

Yatta yaşamak daha ekonomik

 

Marinada yaşayan İngiliz Jean Cote, Türkiye'de marinada kendilerine sunulan olanaklardan memnun olduğunu söyledi.

Cote "Denizcilik bizim yaşam biçimimiz oldu. Yatta yaşamak çok keyifli ve ekonomik" dedi.

İngiliz Anna Borjesson da yat veya teknede yaşamanın kendilerini özgür hissetmelerini sağladığını belirtti ve "Yatta yaşamak avantajlı. İstediğiniz yere gidebiliyorsunuz, değişik ülkeler görüyorsunuz, yeni diller öğreniyorsunuz. Her şey çok güzel. Üç yıldır Marmaris'te Marina'da yaşıyoruz. Burada çok mutluyum. Küçük bir atölye kurdum. Resim yapıyorum" dedi.

Teknede yaşamanın en güzel yanının yeni insanlar, yeni ülkeler tanımak olduğunu kaydeden Hakaan Borjesson ise ilk kez 2002 yılında, yatta yaşamaya başladıklarını ifade etti ve şunları söyledi:

"Bu yaşam tarzını daha çok sevdik. Bazen dil sorunu olsa da bunu kısa sürede çözüyoruz. Yaşam için gerekli olan eczane ve alışveriş merkezlerinin yerlerini öğrendikten sonra gerisi kolay oluyor. Evde yaşamaya göre teknede yaşamak daha ekonomik."

 

Suda yaşamak özgürlük

 

Gwen Bylund da denizde yaşamanın yaşam biçimi olduğunu belirterek "Suda yaşıyorsan her şey daha keyifli. Daha yumuşak bir yastığın ve beşik gibi sallanan bir yatağın oluyor. Teknede yaşıyorsan istediğin yere gidip dünyayı görüyor, istediğin kadar kalabiliyorsun. Yani kendinin patronusun, özgürsün" şeklinde konuştu.

 

Ücretsiz Türkçe kursu

 

Netsel Marina Genel Müdürü Çağlar Altuntaş, yatlarda yaşayanlara 24 saat sıcak su, internet, elektrik ve güvenli ortam sağladıklarını belirterek "Yabancıların buralarda kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için çalışıyoruz" dedi.

Kış aylarında marinada kalan yabancı yatçılara çeşitli etkinlikler sunduklarını kaydeden Altuntaş, sölerine "Yabancılar için eğlenceler, partiler düzenliyoruz. Birçoğu Türkçe öğrenmek istiyor ve bunun için ücretsiz Türkçe dersi veriyoruz. Onların özel günleri için yine onlara özel programlar yapıyoruz. Marinadaki yatçılar bir aile ve tatil köyü ortamında yaşıyorlar" şeklinde devam etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.