• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Mardin'de restorasyon sürüyor

Mardin'de restorasyon sürüyor
Mardin Valiliği tarafından inanç ve kültür turizmi kapsamında tarihi ve kültürel varlıkların korunması için başlatılan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

MARDİN -Mardin'de 300 yıllık kervansaray restore ediliyor. Mardin Valiliği tarafından inanç ve kültür turizmi kapsamında tarihi ve kültürel varlıkların korunması için başlatılan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.




İki yıl içinde 18 tarihi cami ve medresenin restore edildiği Mardin'de şimdi de bir zamanlar kervanların uğrak yeri olan tarihi kervansaray bir yıl içinde restore edilerek hizmete girecek. Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, 7 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan ve farklı medeniyetleri bünyesinde bulunduran Mardin'deki tarihi ve kültürel varlıkları korumak için seferber olduklarını belirterek, iki yıl içinde 18 tarihi ve kültürel varlıklardan oluşan cami medrese, hamam ve külliyelerin onarım ve restorasyonlarını yaptıklarını söyledi.

 



2008 yılında 10 cami, saray ve medresenin onarım için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından proje kapsamına alındığını ifade eden Kılıçlar, "Bu yıl içinde bitirilmesi planlanan 300 yıllık kervansarayın restorasyon çalışması başladı. Aslına göre restore edilecek kervansarayı eski konumuna kapalı bir çarşı yapmak için ve turizme açmak için kolları sıvadık. Mardin'in tarihi yapılarını aslına göre korumak için başlattığımız restorasyon seferberliğimiz aralıksız sürmektedir." dedi. 2008 yılında turizm patlaması beklediklerini da kaydeden Kılıçlar, şunları söyledi: "Mardin'i şimdiden hazırlıyoruz. Buraya gelen turist yıkılmış tarihi harabeler değil, aslına göre restore edilmiş temiz yapılar görmek istiyor. Son yıllarda özelikle turizm alanında yaşanan gelişme hem esnafı hem de Mardin halkını sevindirdi. Huzur ve güvenin bir arada olması ekonominin canlanmasına vesile olacaktır. Şu anda otellerimizde turizm acenteleri Mardin için rezervasyon yaptırmak için birbirleri ile yarış halindeler. Otel ve konaklama sorununu çözmek için artık yatırımcılar Mardin'e yönelmeye başladı. Buda Mardin'in inanç ve kültür turizmini daha da artırmaktadır. Daha önce Mardin'e gelen turist sayısı binlerle ifade edilirken bugün artık yüz binlerle anılmaya başlandı. Mardin artık dünyaya açılan bir misafir penceresi konumuna geldi."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.