• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Mardin'de meslek edinme kursu

Mardin'de meslek edinme kursu
Mardin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde 52 dalda 7 bin 561 kişiye meslek edindirme kursu açıldı.

MARDİN -Mardin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde 52 dalda 7 bin 561 kişiye meslek edindirme kursu açıldı.

Mardin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeyhmus Sümer, halk eğitiminin bir lüks değil ihtiyaç olduğunu belirterek, halkın eğitim ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla 2008 yılında daha aktif olacaklarını söyledi. Sümer, "Tüm yerleşim birimlerinde muhtar, belediye başkanları ve halkla görüşülerek kurs talepleri tespit edilmektedir. Bu talepler doğrultusunda kurs açılmaktadır. Halk eğitim merkezlerinde açılan kurslar, meslek kursları ile sosyal ve kültürel kurslar olmak üzere iki ana başlık altındadır. İl genelinde 173 kursta 52 branşta 100'e yakın mesleki ile sosyal ve kültürel kurs açıldı. Bu sezon da 7 bin 561 kişi, katıldıkları branşlarda kalifiye eleman olarak yetiştirecek." dedi.

 

Halk eğitim merkezlerinde çeşitli konferanslar düzenleyerek kursiyerlerin bilgi sahibi olmalarını hedeflediklerini belirten Sümer, "Ahşap oyma, bilgisayar, web tasarımı, bilgisayar bakım ve onarımı, ebru, eğitici anne, el nakışları, cam süsleme, seramik, takı, garsonluk, gümüş işlemeciliği, halıcılık, hazır giyim, kalorifer ateşçiliği, kuaförlük (epilasyon), kuaförlük (cilt bakımı), kuaförlük (manikür-pedikür), makine nakışları, mis sabunculuğu, otelcilik, turizm danışma elemanı, trikotaj, satranç, saz (bağlama-gitar), resim, folklor, İngilizce, tıp sekreterliği, sınav sorumluları yetiştirme olmak üzere toplam 52 dalda dalda kurs için başvurularımızı almaya başladık. Bu konularda eğitim almak isteyen gençlerimizin, en kısa sürede müdürlüğümüze başvurması gerekiyor.2008 yılında hedefimiz12 bin kursiyere ulaşarak, onlarla sosyal,kültürel ve sportif becerilerini yanı sıra meslek kursları sayesinde istihdam imkanlarının yolunu açmaktır." diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.