• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Manavgat'ta botçular erkenci

Manavgat'ta botçular erkenci
Antalya'nın Manavgat ilçesinde botçular bu yıl turizm sezonunu 35 gün önce açacak. Kış hazırlıklarını tamamlayan botçular, 25 Şubat'ta başlayacak.

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA -Antalya'nın Manavgat ilçesinde botçular bu yıl turizm sezonunu 35 gün önce açacak. Kış hazırlıklarını tamamlayan botçular, 25 Şubat'ta başlayacak. Manavgat Botçular Derneği (MBD) Başkanı Ramazan Taş, tüm umutlarının 2008 turizm sezonuna bağladıklarını belirtti. 2007 yılında Manavgat Irmağı'nda 28 ülkeden 45 bin turiste bot turu yaptırdıklarını ifade eden Taş, bu yılki hedeflerini ise 100 bin turiste bot turu yaptırmak olduğunu söyledi. Botçuların son 3 yıldır kötü sezon geçirdiklerini aktaran Taş, "Kışın 100 bot turcusundan 20 aktif bir şekilde çalışıyor. Onlarda pazartesi ve perşembe pazarına gelen turistleri bot turuna çıkararak günü kurtarmaya çalışıyor. Manavgat'a tatile gelen turistlerin yüzde 3 bot turuna çıkıyor. Kışın paket turlarda olmasa işimiz zor. Botçular olarak 1993 ile 2000 yılları arası bot turuna çıkan ve para bırakan turistleri özlüyoruz. Umutlarımızı 2008 bağladık. Havaların iyi gitmesinden ötürü sezonu 35 gün önce açmaya karar verdik" diye konuştu.

 



Tantur Turizm Seyahat Acentesi Turist Rehberi Fahri Erdoğan, turistlere bot turu süresince Almanca, İngilizce, Fransızca ve Flamanca Türkiye'nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgili bilgi verdiklerini söyledi. Bot turlarının Manavgat'ın tanıtımına büyük katkı sağladığına inandığını ifade eden Erdoğan, "Son 2 yıl içinde turlara Almanların yanı sıra Hollandalı, Belçikalı ve İskandinav ülke turistleri büyük ilgi gösteriyor. Firmamızın bot turuna katılanların çoğunluğunu Belçikalı ve Hollandalı turistler oluşturuyor" diye konuştu.

 

Firmalarının her gün Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıktığını belirten Sultan Botçuluk satış operasyonu şefi Mustafa Erol, 2008 turizm sezonundan çok umutlu olduklarını ifade etti. Tur fiyatlarının yemek dahil kişi başı 20 YTL olduğu bildirildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.