• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Manavgat'ta bisiklet oteli turizmi yaygınlaştırılacak

Manavgat'ta bisiklet oteli turizmi yaygınlaştırılacak
Alman Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann: 15 yıl önce Manavgat'ta başlattığımız bisiklet sporu ve turizmine yönelik yaptığımız çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA Antalya Manavgat bisiklet otel turizminde Türkiye'ye rol - model olacak. Alman spor turizmi uzmanı eski Almanya Bisiklet Milli Takım Sporcusu Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, 2023'te Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bisiklet turizmine yönelik çalışma yaptıklarını belirten Manavgat'ta 15 yıldır yerleşik yaşayan Alman Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, ''15 yıl önce Manavgat'ta başlattığımız bisiklet sporu ve turizmine yönelik yaptığımız çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Hedefimiz Manavgat'ı tıpkı İspanya Mayorka Da İtalya Toskana, Güney Kıbrıs, Güney Fransa'da olduğu gibi '' bisiklet sporu'' turizmini yaygınlaştırmak.

manavgatta-bisiklet-oteli-t.JPGMayorka'da tam donanımlı 35 bisiklet oteli var. İtalya'da 25, Güney Fransa'da 15 ve Güney Kıbrıs'ta 10 bisiklet turizmine yönelik otel var. Dünya'da bisiklet turizminde lider ülke İspanya. Yılda 400 bin Alman ve Avrupalı bisiklet sporu tutkunu Mayarko'ya gidiyor. Bisiklet otellerde kalıyor. Fakat Mayorka bisiklet turizminde tipki Antalya'da deniz, kum ve güneş turizminde doyuma ulaştığı gibi doyuma ulaştı. Başta Almanya Bisiklet Milli Takımı olmak üzere antremanlarını Manavgat'ta yapıyor ve yapmak istiyor. '' dedi.

manavgatta-bisiklet-oteli-t.JPGmanavgatta-bisiklet-oteli-t.jpgAlmanya Bisiklet Federasyonu Başkanı Toni Kirsch ve milli takım sporcusu eşi İnge Kitsch'in Manavgat'ta bisiklet sporunun yaygınlaşması için çok büyük katkılarının olduğunu belirten Ottmann, '' Özellikle Manavgat Titreyengöl Bölgesi bisiklet turizmine çok elverişli. Bisiklet otel çalışması yapılmalı. Tipki pandemi döneminde güvenli tatil belgesi sertifikası otelleri olduğu gibi bisiklet tamir atölyesi, bisiklet malzemesi satılan oteller olmalı. Bisiklet oteli turizmine hizmet veren otellerin müşterileri elit ve harcama yapma potansiyeli yüksek olan turistler. Manavgat bu bağlamda bisiklet oteli turizmini. ''
manavgatta-bisiklet-oteli-t-001.jpg
manavgatta-bisiklet-oteli-t-002.jpg
manavgatta-bisiklet-oteli-t-003.jpg

Bu haber toplam 2279 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.