• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Manavgat'ta Avrupalı turist ağırlayan oteller turizm sezonunu açtı

Manavgat'ta Avrupalı turist ağırlayan oteller turizm sezonunu açtı
Manavgat 215 adet dört ve beş yıldızlı otel Türkiye'ye tatile gelen turistin yüzde 16'sını, Antalya'ya gelen 16 milyon turistin üçte birinia misafir ediyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
300 bin yatak kapasitesi ile konaklamada Türkiye turizminin en büyük turizm destinasyonu Antalya Manavgat'ta 2022 yılı turizm sezonu Alman, Hollanda, Belçika, İngiltere, Macaristan , Avusturya, Hırvatistan , ÇEKYA lı ve Kuzey Avrupa ülkesi Danimarka, Finlandiya, Norveç ve İsviçreli turistleri tatile gelmesiyle başladı. 215 adet dört ve beş yıldızlı otelin bulunduğu Manavgat turizm destinasyonu Türkiye'ye tatile gelen turistin  yüzde 16'sını, Antalya'ya gelen 16 milyon turistin üçte birinia misafir ediyor.  

 

avrupali-turistler.jpgyasli-avrupali-turistler-004.jpg RUS TURİSTLERİN BU SEZON  ANTALYA'YA TATİLE GELMELERİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR'     

Turizm destinasyonunda Alman ve Avrupalı turist ağırlayan oteller sezon açılışını yaparken Rus turistleri ağırlayan başta Kızılağaç Turizm Bölgesindeki oteller sezon açılışı yapmadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya saldırısı, işgali ve Kiev'i bombalaması sonrası Rus turistlerin bu sezon Antalya'ya tatile gelip gelmeyecekleri konusunda belirsizliğini koruyor. Antalya'ya Rus turistler 30 yıldır düzenli bir şekilde tatile geliyor. Ruslar, sadece Rus uçağının düşürülmesi sonrası Türkiye'ye ve Antalya'ya tatile gelmedi. Antalya'ya yıllık 3,6 milyon Rus turist, 600 bin Ukraynalı turist geliyordu. Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan , ' Bölgemizde Alman, İngiliz ve Avrupalı turist ağırlayan otellerde turizm sezonu başladı. Rus turist ağırlayan oteller ise açılmadı. Ne zaman  olarak ne zaman açılacağı da bilinmiyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası başta ABD,Birleşmiş Milletler(BM) ve Avrupa Konseyi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(PACE)'nin ağır yaptırımlar sonrası Rus para birimi  Ruble çok büyük oranda değer kaybetti. Rublenin değer kaybı nedeni ile  Rusların Antalya'ya tatile gelmesini zorlaştırdı. Ukraynalılar için daha da zorlaştı. Olursa Rus turist gelmesi geçen sene olduğu gibi bu senede 20 Hazirandan sonra olur.' dedi. 
avrupali-turistler-001.jpg

Bu haber toplam 2358 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.