• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Manavgat'ta 9 tropikal meyve üretimi yapılıyor

Manavgat'ta 9 tropikal meyve üretimi yapılıyor
Manavgat'ta muz başta olmak üzere, yaban mersini, papaya,ejder meyvesi , altın çilek, avakodo, ananas, pepino gibi 9 tropical meyvesi yetiştiriyor. Tüm tropikal meyveler Manavgat'ta yetişiyor.''

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Valisi  Ersin Yazıcı, "Manavgat'ta  muz başta olmak üzere, yaban mersini, papaya,ejder meyvesi , altın çilek, avakodo, ananas, pepino gibi 9 tropical meyvesi yetiştiriyor. Tüm tropikal meyveler Manavgat'ta yetişiyor.'' dedi.  Yazıcı, Antalya yıllık 16 milyon yabancı 4 milyon yerli ağırlamanın yanında  bereketli toprakları nedeniyle  tarımda, örtü altı tarım , narenciye, süs bitkileri ve tropikal meyve üretiminde lider bir şehir olduğunu söyledi.

manavgatta-9-tropikal-meyve.jpgmanavgatta-9-tropikal-meyve-001.jpgVali Ersin Yazıcı, Antalya'nın   Manavgat ilçesinde bulunan Türkiye’nin en büyük yerli muz üreticilerinden biri olan Aymuz Tarım İşletmesinin sarartma, paketleme bölümlerini inceleyerek; muz üretimi, sarartma ve paketleme yöntemleri hakkında işletme sahibi Ayhan Taş’tan  tropikal meyve üretimi hakkında   bilgil aldı.Antalya gelen turistin üçte birinin konakladığı Manavgat''ın önümüzdeki yıllarda örtü altı tarım ve tropikal meyve üretiminde de kendisinden söz ettireceğinin altını çizen Vali Yazıcı,'' Önümüzdeki yıllarda Manavgat ismini turizmde olduğu gibi örtü altı tarım ürünleri ile tropikal meyve üretiminde de   ismininde söz ettirecek çok önemli turizm destinasyonu. Manavgat'ta  muz başta olmak üzere, yaban mersini, papaya,ejder meyvesi , altın çilek, avakodo, ananas, pepino gibi 9 tropical meyvesi yetiştiriyor. Tüm tropikal meyveler Manavgat'ta yetişiyor.'' dedi.  

manavgatta-9-tropikal-meyve-002.jpgmanavgatta-9-tropikal-meyve-003.jpgmanavgatta-9-tropikal-meyve-004.jpg


Günlük 20 Ton Muz Üretimi Yapıyoruz
Ziyaret sırasında Vali Yazıcı’ya işletme hakkında bilgi veren firma sahibi Ayhan Taş; “Firmamız 1000 dönümlük alan üzerine kurulu 14 seradan oluşuyor. Günlük 20 ton muz üretimi yapıyoruz. Muz üretiminin yanında 9 çeşit tropikal meyve üretmeye ve ihraç etmeye devam ediyoruz. Muz başta olmak üzere yaban mersini, papaya, altın çilek, avokado, ananas, pepino, çarkıfelek ve ejder meyvesi yetiştiriyoruz. İşletmemizde bitki doku kültürü laboratuvarı bulunuyor ve burada 1,5 milyondan fazla bitki kapasitesine sahibiz. Ayrıca firmamız fideden, iklimlendirme odalarına, gübre satışından gübreleme programına kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor.” şeklinde konuştu.

manavgatta-9-tropikal-meyve-005.jpg
Antalya’da Hemen Hemen Tüm Tropikal Meyveler Yetişiyor
Antalya’nın kadim bir tarım şehri olduğunu vurgulayan Vali Ersin Yazıcı; “Kentimizde son dönemlerde tropik meyvelerle ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Antalya ilçelerinde hemen hemen tüm tropikal meyveleri yetiştirebiliyoruz. Hatta ürettiğimiz ürünlerin çoğunu yurt dışına ihraç ediyoruz. Muz ve tropikal meyveler Antalya’nın ve özellikle de Manavgat’ın çok önemli bir ekonomik girdisi haline geldi. Bunu görmemiz lazım. Belki de 3-5 yıl sonra Manavgat’ta turizm kadar tropikal meyveden de ekonomik girdi sağlıyor olacağız. Buna herkesin hem tanıtım hem de tüketim noktasında destek vermesi lazım.” dedi.

Bu haber toplam 6214 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.