• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Manavgat yaşlı Almanların yüzde 85 kaybetti

Manavgat yaşlı Almanların yüzde 85 kaybetti
Manavgat'a gelen emekli yaşlı Alman, Hollanda, Avusturya ve İngilizlerin yüzde 85'nin kayıp olduğu bildirdildi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Kangal Turizm Seyahat Acentası Sahibi ve Yeminli Tercüman Mehmet Elbudak, pandemi de sonbahar ve kışın Manavgat'a gelen emekli yaşlı Alman, Hollanda, Avusturya ve İngilizlerin yüzde 85'nin kayıp olduğunu söyledi. 2019 yılında 100'e yakın dört ve beş yıldızlı otel, ''Kış döneminde zararda etseler turizm çalışanlarının istihdamı için yaşlı Almanlar sayesinde açık tutuyordu. Ancak 2020’de bir çoğu kapanmak zorunda kaldı.

yasli-almanlar.jpg
yasli-almanlar-001.jpgMehmet Elbudak, şunları anlattı:
''Bu sene pandemi nedeniyle yüzde 85 oranında başta Alman ve Avrupalı yaşlı turistleri kaybettik. Geçen sene bu aylarda yaşlı Alman ve Avrupalı yaşlı turistlerin doluluk oranı açık olan otellerde yüzde 45-50 oranındaydı. Pandemi yaşlı Almanların kışın Manavgat'ta tatil yapmada korkuttu. Antalya'da turizmciler, turizmde Akdeniz çanağında rakip ülkeler İspanya, Fransa, Portekiz, italya, Tunus, Yunanistan'a göre kışın fiyatları açağı çekerek yaşlı Almanlar Almanya'da soğuktan evlerinden çıkamazken Side'de güneşli havanı keyfini çıkarıyordu.

yasli-almanlar-002.jpg
yasli-almanlar-003.jpgManavgat turizmi son 40 yılın en kötü ve zor turizm sezonunu yaşadı. Turizmden beslenen tüm iş kolları olumsuz etkilendi. 2021 yılında Side-Manavgat destinasyonunda kışın yine yaşlı Almanları ağırlamaya devam edecektir. Almanların bölgemizde 35 yıldır istikrarlı tatil yapma geleneği var. Pandemi nedeniyle bölgemiz kışın konaklayan yaşlı Almanları 80 kaybetti.''
yasli-almanlar-004.jpg
Manavgat Side Ye 20 yıldır Kumköy'de bir otele eşiyle birlikte tatile geldiklerini belirten Hollandalı emekli mimar Carla Cuhan, Cavid 19 korunma tedbirleri kapsamında bu yıl Manavgat'a eşi oğlu, gelini ve torunlarıyla birlikte gelmedikleri için üzgün olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1685 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.