• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Manavgat turizmini elektrik faturası çarptı!

Manavgat turizmini elektrik faturası çarptı!
Manavgat Side Selimiye Garden Apart Otel Sahibi Mehmet Çelikten, dünyada en pahalı elektrik enerjisi tüketen ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA
- Türkiye'de elektrik enerjisi üreten tek ilçe Antalya Manavgat'ta ağustos ayında otel işletmecileri ve halkı yüksek gelen elektrik faturaları çarptı! 300 bin yatak kapasiteli Manavgat-Side turizm destinasyonunda su zenginliğine bağlı Manavgat, Naras ve Oymapınar barajları bulunuyor. Üç barajı da elektrik enerjisi üretimi yapılıyor.

mehmet-celikten-005.jpg

mehmet-celikten-004.jpgManavgat Side Selimiye Garden Apart Otel Sahibi Mehmet Çelikten, dünyada en pahalı elektrik enerjisi tüketen ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Bununda en önemli sebebinin 200 lira gelen elektrik faturasının 150 lirasının İletim Bedeli,trt payı, sayaç okuma bedeli, BTV ve bir sürü adı sanı konmamış vergiler olduğunu bu vergilerin alınmasının hukuksuz olmasına karşı yargının görevini yapmadığını söyledi.

elektrik.jpgPANDEMI DÖNEMINDE TURIZMCI ÇOK ZOR DURUMDA
Pandemi döneminde turizmcinin çok zor durumda olduğuna dikkat çeken Mehmet Çelikten şöyle konuştu: ''Turizm kenti Manavgat'ta enerji üreten 3 baraj var. Lakin turizmciler ve halk dünyanın en pahalı elektriğini tüketiyor. Oymapınar ve Manavgat Barajı 17 kilometre uzağımızda neyin iletim vergisi bedeli alıyorlar anlamış değilim?. Sayaç okuma bedeli diye saçma sapan bir vergi çeşidi var. Zaten ilgili firma ücretini tahsis edecekse sayaçları okumak zorunda. Bunun birde vergisimi olur?

elektrik-001.jpgGÜLER MISIN AĞLARMıSıN?
Ağustos ayında Manavgat'ta otelciler ve halkın klima kullanılıyor diye haziran, temmuz aylarına 2 kat fazla geldi. Güler misin ağlarmısın üç barajımız elektrik enerjisi üretiyor; elektrik enerjisini dünyada en pahalı tüketen yeriz. elektriğin özelleştirilmesi turizmci ve halka çok pahalı oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yenilenebilir enerji ve çevreci turizm kapsamında otelcilere ve halka kendi enerjini kendin üret kapsamında 'Güneş panelinden'' elektrik üretme de yüzde 70'i hibe destekli kredi versin?. Böylece enerjide dışa bağımlı ve enerji nakil bedeli gibi saçma sapan bir vergi çeşidinden kurtulmuş oluruz. Bir ülkede gelen elektrik faturasının yarısı vergi olursa turizmci bu işin içinden nasıl çıkacak?.'

OTELLER KAPALı OLMASıNA RAĞMEN
Mehmet Hasan Şahin, pandemi döneminde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Sağlık Kurulu Üyeleri evden çıkmayın dediklerini, evde kalmanın da bir asgari ücretle geçineninin işini zorlaştırdığı kaydetti. Şahin, '' Temmuz ayında evime 210 lira elektrik faturası gelirken ağustos ayında 550 lira geldi. temmuz ayında da aynı saatlerde klimayı kullandık. Komşumuz pandemi döneminde otellerin kapalı olması nedeniyle memleketine gitmişti. Evinde sadece buzdolabı çalışmasına karşı 110 lira elektrik faturası gelmiş. Bunun adı elektrikte vurgundur. Ayrıca elektrik dağıtım şirketi Antalya'da bir kişinin elinde. Ağustos'ta Manavgat halkını elektrik faturası çarptı.'' ifadesinde bulundu.

elektrik-002.jpgELEKTRIKTE HAKSıZ VE HUKUKSUZ VERGILER
Antalya Barosu Avukatı Avukat Mücahit Gündoğdu, elektrikte alınan tüm vergilerin hukuksuz olduğunu iddia etti. Enerji iletim bedelini Yargıtay'ın hukuksuz bumasına karşı Enerji ve Tabiii Kaynaklar Bakanlığı'nın yargı karatına uymadığını altını çizen Gündoğdu şu bilgileri verdi:''Milli iradenin tecellisi olan Meclis Bypass olmuş durumda. Elektrikteki haksız ve hukuksuz vergiler ile Meclis'te hiç bir parti çalışma yapmıyor. Halkın seçtiği milletvekilleri Meclis'te ne işe yarıyor anlamış değilim. Meclis'te 100'ün üzerinde hukukçu milletvekili var; elketrikte yargı kararlarını uyulmamasını bir tek milletvekili çıkıp söylemiyor. Böyle olmaz. Bir ülkenin huzur ve güveni hukukun üstünlüğü ve yargı kararlarına uymakla olur. '

Bu haber toplam 4610 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.