• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Manavgat, 63 mavi bayraklı plajla rekor kırıyor

Manavgat, 63 mavi bayraklı plajla rekor kırıyor
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sürdürülebilir turizmin temelini denizi, çevreyi, doğayı, ırmakları, ormanları koyları, koyakları, kanyonları ve canlıların yaşam alanlarını koruyarak olabileceğinin altını çizdi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesi Manavgat ilçesi Belediye Başkanı Şükrü Sözen, konaklamada yaklaşık 3 00 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Manavgat''ın ülkeye gelen turistin yüzde 17'sini, Antalya'ya gelen 16 milyon yabancı turistin üçte birini ağırlayan özel turizm destinasyonu olduğunu söyledi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sürdürülebilir turizmin temelini denizi, çevreyi, doğayı, ırmakları, ormanları koyları, koyakları, kanyonları ve canlıların yaşam alanlarını koruyarak olabileceğinin altını çizdi.

manavgat,.jpgMANAVGAT'TA 8'İ BELEDİYENİN 63 MAVİ BAYRAKLI PLAJ VAR

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV ) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Ateş, Başkan Yardımcısı Cenk Dr. Halil Bayaz, Genel Müdür Murat Yiğitol ve Antalya İl Koordinatörü Mustafa Ergiydiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret Türkiye'nin en fazla Mavi Bayraklı turizm destinasyonuna sahip olması nedeniyle Manavgat halkı adına teşekkürlerini iletti. 240'a yakın beş yıldızlı otelin bulunduğu Manavgat'ın yıllık 5 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı destinasyon olduğunu vurgulayan Şükrü Sözen, şu bilgileri verdi: Manavgat'ta turizmde müşteriye güven Bunun 8'i Manavgat Belediyesi'nin . Manavgat 120 bin turizm çalışanını istihdam ediyor. Manavgat yıllık 5 milyon turist misafir etmeye bağlı ülke ekonomisine yıllık 4 milyar Dolar döviz girdisi sağlıyor. Mavi Bayrak 'ı en fazla olan turizm destinasyonu Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı(FEE)'nin mavi bayrak almada 33 kriterini yerine getiren 63 mavi bayraklı plajımız var. En çok Mavi Bayrak ödülü alan belediye olduğumuz için tebrik ziyaretinde bulunan TÜRÇEV Başkanı Ateş ve beraberindekilere teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. ' diye konuştu.
manavgat,-001.jpg

Bu haber toplam 2050 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.